Top 5 PPV-uri WWE 2018

Anul 2018 a fost cel mai slab an din istoria WWE in materie de PPV-uri, cu meciuri mediocre si repetitive., storyline-uri grav de plictisitoare. Elementul de surpriza nu a existat, un al doilea an consecutiv cand detinatorul valizei MITB nu incaseaza cu succes servieta. Un an castigat din plin de NXT la toate capitolele.

Locul 5
Wrestlemania

Wrestlemania 34 ar trebui sa fie cel mai bun si important PPV al anului insa, build-up-ul cat si calitatea meciurilor au fost jalnice. Din start, vazand numarul meciurilor, care a fost de 14, iti dai seama ca nu o sa mearga lucrurile bine. Cu un card incarcat, am avut parte totusi de cateva momente bune, cum ar fi debutul surprinzator de bun al lui Ronda Rousey, un opener solid cu Seth Rollins castigand centura Intercontinentala in fata lui Miz si Balor.

Totusi, un Wrestlemania fara Undertaker nu ar insemna acelasi lucru, dar mai bine fara el decat sa aiba o aparitie asa umilitoare si la adresa lui si fata de John Cena. 

Un main-event care nu si-a atins potentialul si nici nu s-a apropiat fata de meciul precedent intre cei doi de la WM31. Roman Reigns ajungand la al patrulea main-event consecutiv, nu reuseste nici de data aceasta sa cucereasca titlul Universal.

Locul 4
Royal Rumble

Nici nu stiu cum poti face un top cand aproape toate PPV-urile au fost slabe. Insa, Royal Rumble ne aduce un plus, 2 victorii incredibile in meciurile Royal Rumble. Nakamura castigand Rumble-ul, l-a dus intr-un “dream match” la Wrestlemania in fata lui AJ Styles. Acestia 2 s-au mai intalnit in NJPW, unde au reusit un clasic de 5 stele.

In acea vreme, Asuka nu pierduse in niciun meci singles si castigand Rumble-ul aceasta primea “push-ul” mult asteptat, dar ca de obicei WWE a preferat-o pe Charlotte mai mult.

Meciurile pentru titlurile mondiale au fost slabe, AJ Styles si-a aparut centura intr-un meci fara sens in fata lui Kevin Owens si Sami Zayn. De notat ca ultimii 2 au fost in aceeasi echipa, meciul fiind Handicap 1v2. In Raw, lucrurile au fost clare, Brock Lesnar l-a demolat pe Kane care la varsta lui nu ar trebui sa mai primeasca un asemenea meci si pe Braun Strowman care inca odata si-a pierdut credibilitatea. 


Locul 3
Greatest Royal Rumble

La cererea WRO News, locul 3 ii apartine primului PPV din Arabia Saudita. Avem parte de un Rumble cu un numar record de 50 de oameni. Un opener solid, daca te intereseaza luptele expirate fara sens, John Cena si Triple H luptandu-se in 2018 nu mai are sens dupa atatea feud-uri intre cei doi cand erau pe val.

Avem parte si de o surpriza placuta, un meci in 4 pentru centura Intercontinentala care a fost cel mai bun al serii. Seth Rollins cu Miz si Balor reusind al doilea meci bun intre ei, de data asta Samoa Joe li se alatura in bine.

Trecem la meciul pentru care s-a facut acest PPV. In 50 de oameni, era clar ca o sa se sparga multe recorduri, Braun Strowman reuseste sa scoata cei mai multi oameni, Daniel Bryan a ramas in ring cel mai mult, reusind sa doboare recordul lui Rey Mysterio din 2006. Un meci foarte lung care totusi a reusit sa ramana relevant pana la final. Braun Strowman a meritat victoria, totusi, pacat ca nu a primit nimic in schimb. 


Locul 2
Super ShowDown

WWE isi da seama in sfarsit ca poate sa faca bani si in afara tarii. Australia fiind chiar o tara potrivita pentru wrestling. Un PPV complet insa lipsa lui Brock Lesnar ne aduce inca o revenire a Shield-ului, o idee deja expirata si prea repetitiva in ultimii ani.

Singurul “title change” al serii a fost chiar cel mai bun moment al anului pt divizia cruiserweight. Buddy Murphy fiind chiar preferatul publicului intr-un duel incredibil cu Cedric Alexander. Cel mai bun al serii, iar australianul a meritat acest meci si aceasta victorie la el acasa.

John Cena si-a tot promovat noul sau finisher, care pana la urma a fost un pumn slab care nu-si merita tot hype-ul primit pana la urma, totusi a fost doar o incercare sa promoveze show-ul.

AJ Styles si Samoa Joe au adus un meci final al rivalitatii dar din pacate finalul nu a fost cel mai bun. Samoa Joe a meritat aceasta victorie intr-un final, nu cred ca o sa mai aiba o asemenea sansa de a fi campionul in viitorul apropiat. A stai, Daniel Bryan si The Miz s-au intalnit intr-un meci pentru a determina urmatorul pretendent.Nu poti face un astfel de meci cu o miza atat de importanta sa se termine in 2 minute cu un roll-up.

Finalul PPV-ului ne aduce un meci intre 2 pensionari, un meci atat de lent incat zici ca a durat o eternitate. Imi pare rau pentru ei ca sunt legende ale industriei insa exista un moment in cariera lor cand trebuie sa se opreasca. 


Locul 1
TLC

Finalul anului ne aduce exact ce trebuie, un PPV bun de care WWE avea mare nevoie. Totusi, dupa un an slab, TLC readuce speranta pentru 2019, insa urmeaza sa vedem ce drumuri o sa urmeze WWE, competitie exista si este foarte puternica.

Au fost cateva meciuri care au iesit in evidenta prin calitatea lor. Dar, avand un card atat de plin cu 13 meciuri care pana la urma s-a dovedit ca multe au trebuit sa fie scurte ca sa intre in interval. Multe meciuri inutile, care se puteau face pana la urma la show-uri saptamanale. Singurul meci cu scari cu o stipulatie aiurea, fara sens a fost pus in pre-show.

Un main-event foarte bun, cel mai bun meci al anului in divizia feminina, cu un final perfect care pregateste main-event-ul de la urmatorul Wrestlemania. Becky Lynch este cea mai importanta in momentul acesta, iar Asuka primeste in sfarsit ceea ce i-a fost luat la Wrestlemania 34.

Daniel Bryan vs AJ Styles, a iesit cel mai bun meci al anului in WWE, un meci care a fost ceea ce trebuia. AJ Styles dupa un reign de peste un an care speram sa fie dus pana la Royal Rumble sau cel mult Wrestlemania.

Daca vrei tot review-ul pentru TLC, ti-l recomand pe cel facut de Wrestling Romania Oficial: 

Intr-o concluzie finala, un an slab din partea WWE-ului cu mici surprize si o calitate inferioara a show-urilor.  Anul 2019, sa speram ca o sa fie mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *