7 lucruri despre “Streak-ul” lui Undertaker la Wrestlemania

The Undertaker sau dupa numele sau real, Mark William Calaway, este o legenda pura a wrestling-ului. Debutand pentru prima oara in 1990 in WWE, acesta este renumit pentru cunoscutul sau “streak” de la Wrestlemania unde a ajuns la 21 de meciuri fara infrangere. Insa, istoria “Streak-ului” putea sa fie total diferita. De-a lungul timpului, Undertaker a infruntat multe legende ale WWE-ului, cum ar fi Jimmy Snuka, la primul sau meci la Wrestlamania in 1991, Ric Flair, Giant Gonzalez, Shawn Michaels cu care a avut una dintre cele mai bune confruntari din toate punctele de vedere.

De-a lungul timpului, Undertaker a creat momente legendare la Wrestlemania. De la primul meci cu Jimmy Snuka, pana la acel meci cu Shawn Michaels de la Wrestlemania 26, “Dead Man” este o legenda in WWE. 


1. Lumea WWE la inceputul "Streak-ului".

In 1991, Undertaker castiga primul lui meci la Wrestlemania, impotriva lui Jimmy Snuka. La aceea vreme, Paige, Pete Dunne, Tyler Bate, Sasha Banks, Velveteen Dream, nici nu erau nascuti. Era o perioada in care Hulk Hogan domina lumea wrestling-ului, fiind declarat cel mai popular wrestler din anii 80′. A existat un singur meci Taker- Hulk Hogan, insa la Survivor Series, in 1991, cu Undertaker castigator. Un astfel de meci la Wrestlemania a fost intotdeauna o dorinta foarte mare a fanilor. In plus, John Cena si Brock Lesnar erau inca copii, avand amandoi 14 ani. 23 de ani mai tarziu, mai exact la Wrestlemania XXX, Brock Lesnar il invinge pe Undertaker, oprind astfel legendarul “Streak”.

2. Campion

In toate cele 21 de victorii, excludem meciurile de dupa Wrestlemania 30 impotriva lui Wyatt, Shane, Reigns si Cena, The Undertaker a avut doar 3 meciuri pentru titlurile mondiale. Primul sau meci a fost impotriva lui Sycho Sid la Wrestlemania 13, al doilea urmand peste 10 ani cu Batista, dupa ce a castigat meciul Royal Rumble. Ultimul sau meci a fost in 2008 cand a incheiat seara impotriva lui Edge, cugerind titlul de campion mondial.
Faptul ca Undertaker a obtinut doar 3 titluri la Wrestlemania este mai putin important. WWE s-a axat in mare parte pe “Streak” si pe creearea unor meciuri de legenda cu Triple H, Shawn Michaels, CM Punk, Ric Flair.

3. Randy Orton

Wrestlemania 21, show-ul in care “The Streak” si-a primit numele oficial, iar Randy Orton, pe aceea vreme ducand personajul de “Legend Killer”. Randy a fost numit sa incheie seria de victorii. Insa, Undertaker a ajuns la 21 de victorii. Oare ce s-a intamplat inainte de acel show? Randy Orton a fost pedepsit din cauza comportamentului sau, comportament pe care Vince McMahon nu-l tolereaza deloc. Cu o seara inainte de meci, s-a luat decizia ca Randy sa piarda acel meci, iar Taker sa ajunga la victoria cu numarul 13. Totusi, ramane memorabila rivalitatea dintre Orton si Undertaker. Este intr-adevar, unul dintre cele mai reusite momente create de WWE.

4. Triple H & Shawn Michaels

5 este numarul meciurilor lui Undertaker cu Triple H si Shawn Michaels, 3 dintre ele fiind cu Triple H. Primul meci s-a disputat in 2001, la Wrestlemania 17, contra lui Triple H, dupa ce cu un an in urma, Taker a lipsit de la WM16. Probabil unul dintre cele mai emotionante momente din istoria WWE, este la WM26, unde Shawn Michaels se retrage, dupa acel meci legendar cu Taker. Urmatoarele 2 editii, 27 si 28, Undertaker s-a infruntat cu Triple H, ultimul fiind un meci Hell In A Cell, cu Shawn Michaels arbitru. Este cel mai lung meci al lui Undertaker la Wrestlemania, cu o durata de 30 minute si 50 minute.
Meciuri de legenda, cat si legende in adevaratul sens al cuvantului. In momentul de fata, wrestleri actuali nu sunt construiti asa cum erau Taker, Shawn Michales, Triple H, Bautista, John Cena, Randy Orton, Rey Mysterio, Stone Cold Steve Austin, Ric Flair si Hulk Hogan. Si lista poate continua. Perioade bune sunt in istoria WWE, cat si perioade rele. Favoriti vor exista intotdeauna, cat timp wrestling-ul ramane un show de divertisment. 


5.Ingropat de Wade Barrett

In 2010, Nexus-ul si-a facut debutul distrugand totul fara a ramane ceva in urma, in frunte cu Wade Barrett care a condus echipa pana a fost inlocuit de CM Punk. La Bragging Rights, Undertaker l-a infruntat pe Kane intr-un meci de tipul Buried Alive. Kane a castigat meciul, insa cu ajutorul celor din Nexus care l-au atacat pe “The Phenom” si l-au aruncat in groapa. Decizia ca Wade Barrett sa-l infrunte pe Undertaker la Wrestlemania 27 era directia care WWE ar fi trebuit sa o urmeze, insa Wade Barrett si Nexus au ajuns cei “ingropati”, pierzand in fata lui John Cena la TLC. Vince McMahon intr-un final a decis sa-l includa pe Triple H in fata lui Taker in urmatoarele 2 editii, cele din 2011 si 2012, lasand in urma 2 dintre cele mai frumoase povesti spuse in ring de acestia.

6. Finalul

Cu totii stim ca Brock Lesnar a produs cel mai socant moment din istorie, insa putini au stiut cum o sa se termine meciul din interiorul companiei. The Undertaker, Brock Lesnar, Paul Heyman, Vince McMahon, Triple H si Stephanie McMahon au fost singurii care au stiut finalul meciului, nici macar arbitrul care a avut un moment de ezitare in acel moment. Michael Cole probabil o sa intre in istorie dupa ce a zis “The Streak is over” dar si omul din primul rand si reactia sa inemaginabila. Chiar Undertaker a dorit ca Brock sa-i inchie Streak-ul la Wrestlemania 30, vazandu-l unul dintre cei mai buni prieteni ai lui.

7. Wrestlemania dupa Streak

Este evident faptul ca, unul dintre cele asteptate momente de la Wrestlemania este meciul lui Undertaker. Dupa infrangerea cu Brock Lesnar, Undertaker s-a mai luptat cu Bray Wyatt, Shane McMahon, Roman Reigns si John Cena. Roman Reigns este cel care l-a invins pe Taker la Wrestlemania 33, fiind al doilea ce reuseste aceasta performanta, dupa Brock Lesnar. Meciul cu John Cena a fost o intalnire a doua dintre cele mai marcante personalitati WWE din istorie. Cu o durata de aproape 2 minute, devine cea mai scurta victorie a lui Undertaker la Wrestlemania. Prima victorie de la WM7, contra lui Jimmy Snuka, a durat 4 minute.
Dupa incheierea Streak-ului, WWE a procedat exact asa cum si-au dorit fanii. Numele Undertaker se leaga in mare parte de Wrestlemania, cat si invers. Atata timp cat Mark William Calaway, omul, legenda, poate sa apara in ring, imaginea WWE este mult mai bogata. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *