32 de lucruri despre Royal Rumble

Royal Rumble-ul este o traditie in lumea wrestling-ului care da startul unui sezon plin de emotii pana la Wrestlemania. Alaturi de Wrestlemania, Summerslam si Survivor Series, aceste PPV face parte din “Big Four”, adica cele mai importante show-uri ale anului.
Cum luna aceasta urmeaza sa fie a 32-a editie, v-am pregatit 32 de curiozitati despre Royal Rumble: 


1. Pat Patterson a creat meciul Royal Rumble.

Pat Patterson a venit cu ideea catre Vince McMahon, caruia initial nu i-a placut cum suna, din cauza timpului care ar fi fost prea lung. Insa, dupa ce ideea a ajuns mai departe, Vince a acceptat, dar cu conditia ca Patterson sa se ocupe doar el.

2. Primele meciuri Royal Rumble

La inceput, castigatorul meciului nu avea promis Main Event-ul sau meciul pentru titlul mondial la Wrestlemania. Incepand cu anul 1993 cand Yokozuna a castigat marele meci, eliminandu-l in final pe Randy Savage, traditia de a primi un “push” catre titlul mondial a inceput.

3. Titlul mondial in meciul Royal Rumble

In decursul anilor am avut parte de 2 editii speciale, unde titlul mondial a fost pus in joc in meciul Royal Rumble. Show-ul din 1992 aduce incoronarea lui Ric Flair, dupa ce a rezistat 1 ora si in final eliminandu-l pe Sid Justice, pentru a deveni campion mondial.
Multi ani in fata, 2016, Roman Reigns isi apara titlul in fata a 29 de oameni. Intrand cu numarul 1, sansele de castig sunt destul de mici, insa acesta reuseste sa ajunga din nou in ultimii 4. In final, Triple H reuseste sa castige acest meci si sa devina campion mondial pentru a 13-a oara. 


4. Numarul 1

Shawn Michaels este primul castigator al meciului care sa intre cu numarul 1. Reusind aceasta onoare in anul 1995, insa el nu este singurul, cel putin pentru noi. Chris Benoit atinge inevitabilul in 2004, cand il elimina pe Big Show pentru a castiga meciul Rumble si totodata de a se clasa in grupul celor care au castigat cu numarul 1.

5. Cel mai extrem meci

In anul 2001, s-a incercat o altfel de abordare a meciului, de data asta ideea ar fi fost dusa catre extrem. Un meci plin de lovituri puternice de scaune, cosuri de gunoi si chiar un record a fost atins, Kane eliminand 11 oameni.

Greatest Royal Rumble
Primul PPV din Arabia Saudita aduce 4 recorduri incredibile:

6. Cel mai mare meci Royal Rumble

In 2011 s-a incercat un meci cu 40 de oameni care intr-un final nu a fost cea mai inteleapta idee, insa un meci cu 50 de oameni putea doar sa fie un cosmar. Intr-un meci cu 50 de oameni, WWE-ul a incercat sa aduca cat mai multi debutanti pentru a umple toate locurile, cum ar fi: Dan Matha, Babatunde.

7. Cel mai lung timp petrecut in ring

Daniel Bryan cu un timp impresionant de 1 ora si 16 minute, aceasta doboara recordul reusit de Rey Mysterio in 2006.

8. Cei mai multi oameni eliminati intr-un meci

Kane cu 11 eliminari nu a fost suficient, Roman Reigns cu 12 eliminari nu a fost suficient, Braun Strowman vine si elimina 13 oameni pentru a scrie istorie.

9. Cel mai mare numar

Tot show-ul din Arabia Saudita a adus cei mai multi oameni, un numar de peste 60 000 de spectatori reprezinta recordul celor mai multi spectatori pentru un meci Royal Rumble.

10. Diversitate

In total au fost 38 de meciuri Royal Rumble, de la Mini Rumble pana la Raw Rumble.

11. Texas

1997, 2007, 2017 sunt doar niste ani care se termina in cifra 7, insa in acesti ani Royal Rumble-ul a avut loc in San Antonio, Texas.

12. Numarul norocos

Numarul 27 a adus in total 4 victorii de-a lungul anilor: Big John Studd, Yokozuna, Bret Hart si Steve Austin.

13. Women's Royal Rumble

In 2018 s-a debutat un nou concept, un meci Royal Rumble pentru divizia feminina pe care l-a castigat Asuka. Istoria se va repeta si in 2019 unde favoritele la castigare sunt Charlotte si Becky Lynch.

14. Stone Cold Steve Austin

Daca sa castigi 1 meci este rar, Steve Austin reuseste sa detina recordul pentru cele mai multe victorii, 3, in anii 1997, 1998 si 2001.

15. Victorii consecutive

Ramanem alaturi de Steve Austin care se numara langa Shawn Michaels si Hulk Hogan ca fiind singurii oameni care au castigat 2 Rumble-uri consecutive, Shawn in 1995 – 1996, Hogan in 1990 – 1991 si Steve Austin in 1997 – 1998.

16. Main Event

Normal ar fi ca in Main-Event, meciul Rumble sa aiba loc, insa in 6 diferite ocazii nu s-a intamplat asta. CM Punk vs The Rock fiind cel mai nou exemplu al acestei liste.

17. Runner-up

Daca sa fii eliminat ultimul este dureros, ce-ar fi sa intram in pielea lui Roman Reigns care a reusit sa fie ultimul eliminat in 3 meciuri. In primul sau Rumble unde a dominat tot, a fost eliminat de Batista, cativa ani mai in fata, in 2017 pierde in fata lui Randy Orton, iar chiar in 2018 din nou cu Shinsuke Nakamura.

18. 1 secunda

Santino Marella este norocosul care va fi tinut in minte toata viata ca fiind singurul om eliminat intr-o secunda de Kane in 2009.

19. Cei mai multi oameni eliminati all-time

Kane a avut un parcurs lung in WWE, iar performantele sale in meciurile Royal Rumble sunt impresionante cu un total de 44 de eliminari, “Monstrul rosu” ocupa prima pozitie in aceasta ierarhie.

20. Cele mai multe aparitii

Tot Kane detine si acest record, dupa cum am spus, o cariera lunga si multe meciuri Royal Rumble. Din anul 1996 cand a participat in primul meci Royal Rumble pana in 2018, a reusit sa aduca 19 aparitii.

20. Royal Rumble 1998

Mick Foley este o legenda a industriei care a adus foarte multe momente extreme si interesante. In anul 1998 a reusit sa intre cu toate cele 3 personalitati ale sale: Cactus Jack, Mankind si Dude Love.

21. Victorie in debut

Primul meci Royal Rumble pentru unii poate fi un pas inainte in fata fanilor, insa pentru unii, primul meci le-a adus victoria si imediat un “push” catre main-event. Ultimul debutant intr-un meci Royal Rumble care a castigat a fost Alberto Del Rio in 2011, alte nume ar mai fi Brock Lesnar, Vince McMahon, Chris Benoit, Lex Luger.

22. 2 castigatori?

Lex Luger si Bret Hart ne aduc in prim plan un moment unic in istoria wrestling-ului, cand ambii au iesit din ring in acelasi timp, declarandu-se castigatorii amandoi.

23. Cei mai multi oameni care au eliminat doar un om.

Daca esti un monstru in WWE, cel mai probabil o sa fii eliminat de cel putin 5 oameni. Asa s-a intamplat si cu Viscera in 2007 doar ca pentru eliminarea sa a fost nevoie de 8 oameni. In cealalta parte, Nia Jax detine recordul cu 6 persoane.

24. 24 de sanse la Wrestlemania

Castigarea unui meci Royal Rumble nu a dus mereu la o victorie la Wrestlemania. Doar 14 incoronari au avut loc de-a lungul anilor la Wrestlemania, iar 10 au esuat intr-un final.

25. Vince McMahon

Vince McMahon intrand cu numarul 2 in anul 1999 aduce cea mai mare surpriza fiind singurul castigator care a eliminat doar o persoana pentru a castiga meciul.

26. Regula de 90 de secunde

Nu intotdeauna fiecare participant intra dupa 90 de secunde, timpul fiind diferit aproape de la intrant la intrant in intervalul 45 de secunde – 2 minute.

27. O aparitie si o victorie

Big John Studd, impreuna cu Vince McMahon au cel mai bun procentaj de victorie, intrand doar intr-un meci Royal Rumble si castigandu-l. Asemenea se poate vorbi si pentru Shinsuke Nakamura, insa japonezul a debutat de cativa ani in WWE.

28. Numarul 28

Batista este singurul wrestler care a reusit sa castige doua meciuri Rumble intrand cu acelasi numar, 28, in anii 2005 si 2014.

29. Hulk Hogan

Hulk Hogan este singurul wrestler care a castigat meciul Royal Rumble detinand o centura mondiala in acel timp, in anul 1991.

30. Royal Rumble 2010 si Edge

Unul dintre cele mai bune meciuri Royal Rumble din istorie aduce revenirea miraculoasa a lui Edge care urma sa castige meciul reusind sa ramana in ring doar 7 minute, cel mai scurt timp pentru a castiga meciul.

31. Women's Royal Rumble 2

Chyna, Beth Phoenix si Kharma, fiecare au participat intr-un meci Royal Rumble destinat femeilor, doar Chyna reusind sa intre de 2 ori. Tot in prima editie a Royal Rumble-ului destinat diviziei feminine, Sasha Banks detine timpul cel mai mare petrecut in ring, 54 minute, iar Vickie Guerrero cel mai scurt de 57 secunde. Michelle McCool eliminand 5 femei detine recordul pentru cele mai multe eliminari in prima editie.

32. Best in the world

Chris Jericho este considerat de foarte multa lume ca fiind cel mai bun din lume cu o cariera incredibila reusind sa castige in fata lui The Rock si Steve Austin in aceeasi seara, devenind primul campion Undisputed reprezentand doar 2% din toate realizarile sale. Un alt amanunt al carierei sale este timpul petrecut in total in meciurile Royal Rumble, un timp care trece de 5 ore si 1 minut este recordul stabilit de el insusi in timpul activitatii sale in WWE.
Royal Rumble 2019 va avea loc pe data de 27 ianuarie in Phoenix, Arizona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *