10 lucruri despre Summerslam

Summerslam este unul dintre cele mai importante evenimente din wrestling, facand parte din “Big Four”, alaturi de Wrestlemania, Royal Rumble si Survivor Series. Editia de anul acesta revine in Canada, dupa 15 ani petrecuti in Statele Unite. 11 august este data evenimentului, dar pana atunci, am pregatit 10 lucruri despre “cea mai mare petrecere a verii”, asa cum a fost descris Summerslam in decursul anilor.

1. Prima editie

summerslam first edition

Prima editie a aparut in 29 august 1988, Madison Square Garden, New York si a devenit ulterior, unul dintre cele mai de succes evenimente WWE, alaturi de Wrestlemania, Survivor Series si Royal Rumble. Main event-ul primei editii a fost meciul dintre The Mega Powers (Hulk Hogan si Randy Savage) vs The Mega Bucks (Ted DiBiase si André The Giant). Hulk Hogan si Randy Savage castiga acel meci, asa cum parea normal sa se intample. 1988 este anul in care a aparut si Royal Rumble, un alt eveniment de succes pentru WWE.

2. Summerslam in cifre

ssssss

Editia din 2004 s-a desfasurat in Canada, iar editia din 1992 s-a desfasurat in Londra, fiind singurele editii care s-au desfasurat in afara SUA, pana cea din anul acesta. Aceasta se va desfasura in Toronto, Canada, in data de 12 august. 8 editii s-au desfasurat in New York, alte 5 au fost in Los Angeles, fiind orasele cu cele mai mult editii de Summerslam. Absolut toate editiile Summerslam s-au desfasurat in luna august si au fost evenimentul verii pentru WWE. Cea mai mare audienta la Summerslam a fost in 1992, pe vechiul Wembley, cu un numar de 80.355 mii de spectatori.

3. Cele mai multe aparitii

undertaker

Cele mai multe aparitii le-a avut Undertaker, cu 16 aparitii. Prima victorie a lui Undertaker a fost in 1992, la editia a 5 a Summerslam, intr-un meci cu Kamala. Ultima victorie a lui Undertaker intr-un meci la Summerslam a fost in 2015, intr-un meci cu Brock Lesnar. In total, Taker a adunat 10 victorii, in cele 16 meciuri. Printre cele mai rasunatoare meciuri ale lui Taker la Summerslam putem remarca meciul din 1994 cu sosia sa, acel “Fake Undertaker”, meciul cu Randy Orton din 2005, meciul Hell in a Cell cu Edge din 2008 sau scurtele aparitii din 2009 si 2010. Totusi, Undertaker ramane celebru pentru streak-ul sau de la Wrestlemania, insa are ceva momente memorabile si la Summerslam.

4. Brock Lesnar

960

Ultimele 4 editii, 2015, 2016, 2017, 2018 s-au desfasurat in New York, iar numele lui Brock Lesnar a aparut in fiecare main event. In 2015, disputa un meci cu Undertaker, insa pierde in cele din urma. In 2016, castiga meciul cu Randy Orton, iar in 2017 se impune intr-un meci Fatal-4 Way cu Samoa Joe, Roman Reigns si Braun Strowman. In cele din urma, in editia de anul trecut, Brock Lesnar pierde meciul cu Roman Reigns pentru titlul WWE Universal. De altfel, Brock a aparut la toate editiile din 2012 si pana la cea de anul trecut. Recordul pentru cele mai multe main-event-uri il are acelasi Brock Lesnar, 7 la numar.

5. Los Angeles

SLAM12_PHOTO_054-1

 Din 2009 pana in 2014, Summerslam a avut loc in Los Angeles, California. Editia din 2009 a avut ca main event meciul pentru titlu mondial dintre CM Punk si Jeff Hardy, cu CM Punk castigator. La finalul meciului, Undertaker apare si urmeaza sa devina campion mondial in opener-ul de la Hell in a Cell. In 2010, main event-ul a fost acel meci din echipa WWE si cea Nexus, iar in 2011 Alberto del Rio foloseste Money in the Bank pentru a deveni campion WWE. 2012 este anul in care Brock Lesnar revine la Summerslam si are parte de un meci cu Triple H, pe care il castiga. Apoi, in editiile din 2013 si 2014, Randy Orton foloseste Money in the Bank si devine campion WWE, iar in ultima editie desfasurata in Los Angeles, Brock Lesnar il invinge pe John Cena si castiga titlul WWE.

6. "Fake Undertaker"

wewqeq
Unul din momentele de referinta in toate editiile de Summerslam, s-a petrecut in 1994, cand Undertaker s-a luptat cu “Fake Undertaker”. Undertaker cel real castiga acel meci si astfel, incheie perioada acelui Undertaker fals. Este o editie cu 2 main event-uri, celalat a fost meciul dintre Bret Hart si Owen Hart, intr-un Steel Cage pentru titlul WWF, la acea vreme. Bret Hart castiga acel meci, insa meciul in sine ramane un moment de referinta in istoria Summerslam, atat ca si durata, 32 de minute, dar si pentru calitatea meciului.

7. Jeff Hardy si Hulk Hogan

Jeff Hardy are 7 meciuri la Summerslam, insa nu a castigat nici unul. La polul opus, Hulk Hogan are 6 victorii din 6 posibile, penultima victorie fiind in 2005 intr-un meci legendar cu Shawn Michaels. Acest meci ramane in istorie datorita reactiilor pe care Michaels le-a produs in timpul meciului. Ultima victorie a lui Hogan la Summerslan a fost un an mai tarziu, intr-un meci cu Randy Orton. De altfel, este si ultimul meci oficial in WWE pentru Hogan.

8. Primul meci TLC

summerslam-2000-tlc

 Primul meci oficial TLC a fost la Summerslam, in anul 2000, intre 3 dintre cele mai bune echipe din istorie, Dudley Boyz, Hardy Boyz si echipa formata Edge si Christian. De altfel, acest meci ramane un moment de referinta in intreaga istorie WWE, dar si pentru Summerslam. Main-event-ul de la acea editie a fost meciul dintre The Rock, Triple H si Kurt Angle, castigator fiind The Rock. Insa, este clar ca ramane mai mult in istorie meciul pentru centura la echipe. Mai putem meciul dintre Kane si Undertaker si cazatura lui Shane McMahon de la o inaltime foarte mare in meciul cu Steve Blackman.

9. Cel mai lung meci

wwes
Cel mai lung meci disputat vreodata la Summerslam a fost in 2010, cu 35 de minute. S-au infruntat echipele WWE si Nexus, iar in final John Cena il invinge pe liderul Nexus de la acea vreme, Wade Barrett. De altfel, editia din 2010 a marcat o noua revenire a lui Undertaker, intr-un meci pentru titlul mondial intre Rey Mysterio si Kane, castigat de Kane. Al doilea meci ca durata, mai exact 32 de minute, a fost in 1994, intre Brat si Owen Hart.

10. Randy Orton

orton

Randy Orton poate fi considerat unul dintre cei mai de succes wrestleri din istorie. La Summerslam, Orton a cucerit 3 titluri mondiale, in 2004 contra lui Chris Benoit, in 2011 contra lui Christian si in 2013 cand a folosit servieta MITB. Anul aceasta, Orton poate deveni campion mondial pentru a 4 a oara in meciul pe care il are cu Kofi Kingston. In total, Randy Orton a fost campion mondial de 14 ori. Ultimul meci a lui Orton la Summerslam a fost in 2017, cand l-a invins pe Rusev in doar 10 secunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *