Top 10 momente din Avengers: Endgame

Odata cu debutul din 26 aprilie, Avengers: Endgame devine un succes instant, cu un miliard de dolari incasari in doar cateva zile. Era de asteptat ca acest film sa depaseasca Avatar, iar lucrurile se indreapta rapid spre acest lucru. Insa, aceste lucruri trec undeva in plan secund, atunci cand vine vorba de filmul in sine. O concluzie pe care o asteptai dupa finalul din Infinity War si cu toate acestea, te surprinde inca din primele scene, iar in final devine extrem de emotionant. Sunt putine filme cu super eroi care sa imbine atat de bine momentele de comedie cu cele de drama asa cum reuseste Endgame. Guardians of the Galaxy 1 este filmul care a schimbat acest MCU din foarte multe privinte, iar principalul aspect este stilul, o combinatie de actiune-comedie, ce se bucura de un succes continuu.
Endgame are foarte multe momente importante pentru universul Marvel, iar finalul este unul discutabil. Nu sunt foarte multe neclaritati dupa aceste film, desi povestea este destul de complexa. Calatoria in timp nu este cel mai usor subiect pentru un film, mai ales pentru un film cu super-eroi. Dar, pentru ca nu a fost niciodata dovedit stintific, filmele au o libertate mai mare in scenariu. Pe langa acest aspect legat de calatoria in timp, Endgame are numeroase momente ce vor deveni foarte populare in anii ce vor urma.

10. Quantum Realm

Totusi, dupa un astfel de film, plin de momente memorabile, cu foarte multi eroi, cu un Iron Man care se sacrifica pentru a salva lumea, eroul principal este cu totul altul. Ant-Man se intoarce din Quantum Realm cu ajutorul involuntar al unui sobolan. Daca e sa derulam toate evenimentele, putem observa ca fara Ant-Man nu ar fi existat ideea cu calatoria in timp. Pare destul de surprinzator la prima vedere, dar nu este un moment la care poti sa ai ceva impotriva. In plus, fratii Russo au mentionat intr-un interviu recent ca salvarea intregului Univers este legat de acel moment.

9. Loki in Avengers(2012)

Probabil te intrebi ce s-a intamplat cu Loki dupa acel moment cand dispare cu Tesseract-ul. Nu a mai existat o scena anume, iar raspunsul oficial il vom afla in serialul Loki ce va fi lansat de Disney+. Un zvon ar fi acela ca Loki va calatori de a lungul istoriei, provocand influente asupra unor evenimente istorice. Regula spusa de Hulk in film este ca daca ai reusi sa schimbi ceva in trecut, acel moment va deschide un viitor alternativ. La finalul filmului, Steve se intoarce pentru a returna toate pietrele la locul lor, pentru pastra linia temporala intacta. Asa ca Loki, deschide o linie diferita de timp, in care nu se mai intoare cu Thor imediat dupa evenimentele din primul Avengers.

8. New Asgard, Thor si Valkyrie

O schimbare vizibila si surprinzatoare este aspectul lui Thor. Este o referinta evidenta ce duce spre aspectul clasic al vikingilor. Apoi, locatia in care cei din Asgard au ajuns pe Pamant, Norvegia, face parte din istoria vikingilor. Thor inca resimte ultimul duel cu Thanos, iar distanta de 5 ani pana la aparitia lui Ant-Man isi spune cuvantul. In final, Thor renunta sa ii mai conduca pe asgardieni si se alatura gardienilor. Aici intervine curiozitatea tuturor, daca Thor va aparea in Guardians 3. O alegere necesara si neasteptata pentru viitorul MCU, avand in vedere retragerea lui Captain America si moartea lui Iron Man.
Valkyrie este unul din personajele care vor avea un viitor in MCU, iar finalul din Endgame indica acest lucru. Thor ii lasa locul de conducatoare a noului Asgard, si se alatura gardienilor. Exista ceva zvonuri pentru un nou film Thor, cu Taika Waititi regizor si Valkyrie sa joace un rol important in film. Era de asteptat ca Thor, cat si Valkyrie, sa mai apara in viitoarele filme, mai ales dupa succesul din Ragnarok. Wasp, Captain Marvel, Scarlet Witch, Okoye, Black Widow sunt personajele feminine ce au avut un rol mai insemnat in ultimele filme Marvel.

7. Asgardians of the Galaxy

Unul dintre cele mai interesante momente aduse in Infinity War a fost conexiunea neasteptata pe care Thor a avut-o cu gardienii, in special cu Rocket si Star Lord. Cum Guardians of the Galaxy 3 este din nou in planuri, dupa revenirea lui James Gunn, este foarte probabil sa avem o schimbare spectaculoasa. Thor este personajul care merita o mai mare atentie in momentul de fata. In plus, un nou film Guardians of the Galaxy cu James Gunn suna foarte bine, mai ales ca Adam Warlock a fost mentionat inca din partea 2. Ramane de vazut daca Gamora va mai face parte din distributie, nu se stie momentan daca a fost ucisa in final sau doar a fugit de acolo. Thor este schimbarea de lux la care poate sa apeleze Marvel in orice perioada.

6. Captain America in Avengers(2012)

– Captain America vs Captain America
Este un moment destul de neasteptat la prima vedere, in acelasi timp este si o consecinta a calatoriei in timp. Planul de a recupera Tesseractul esueaza, Loki scapa cu el, iar Captain America trebuie sa se lupte cu el insusi pentru a putea pleca cu sceptrul. Intr-adevar, aici s-a schimbat trecutul, insa in finalul filmului, Captain America se intoarce pentru a returna toate pietrele in locurile lor, astfel incat totul ramane neschimbat. Nu stim daca din acel moment Captain America afla de Bucky, dar putem oberva impactul pe care Bucky inca il avea.
-“Hail Hydra”
Majoritatea momentelor speciale din acest film ii revin lui Captain America, iar momentul cand zice “Hail Hydra” este unul scos direct din comics-uri. Bineinteles, este doar pentru a putea recupera sceptrul lui Loki, insa felul cum o spune ne indica faptul ca avem parte de un cu totul alt Captain America. Un Steve Rogers schimbat inca din Civil War, dar care acum trebuie sa salveze intreg Universul, iar 2 cuvinte nu il pot opri deloc. Ce-i drept, scena din lift este si o referinta la unul dintre cele mai bune si apreciate momente din MCU.

5. Professor Hulk

Avem parte de o noua schimbare pentru Hulk si care pare cea mai potrivita in momentul de fata. Daca in Ragnarok, Hulk era ca un copil, aici vorbim de Bruce Banner cu aspect de Hulk. Este de asemenea, un moment important din comics-uri, la fel ca si momentul anterior cu Captain America. Nu stim ce ii rezerva Marvel in momentul de fata lui Hulk, dar stim ca a ramas in viata si poate fi folosit in urmatoarele filme. Poate nu intr-un rol principal cum a fost in precedentele, insa trebuie sa asteptam anuntul oficial din iulie cu urmatoarele filme. In Endgame, Hulk este mai degraba un Bruce Banner, adica un om de stiinta ce ajuta in special cu mintea lui.

4. Captain America si Falcon

Un moment simbolic este acela in care Falcon devine noul Captain America. Din nou, un alt moment scos din comics-uri, chiar daca Bucky a fost primul care a primit aceasta onoare. Captain America si Falcon au fost impreuna inca din Winter Soldier, asa incat aceasta trecere parea evidenta. Bucky este un fost agent Hydra, cu multe crime la activ, astfel ca ar fi parut nedrept ca Falcon sa nu primeasca acest statut. Este si o pregatire pentru noul serial Falcon&Winter Soldier, in care vom vedea 2 dintre cele mai interesante caractere din MCU.

3. Black Widow

Black Widow este unul dintre primele caractere MCU, avand prima aparitie in Iron Man 2(2010). Pare greu de acceptat ca unul din membrii fondatori Avengers sa dispara intr-un astfel de mod, insa totul pare sa aiba un sens anume. Hawkeye era cel care cel mai indreptatit in acel moment, avea toate motivele pentru a o face, astfel ca sacrificiul lui Natasha pare mult mai dramatic si neasteptat. Este unul din momentele mai triste ale filmului, la care sigur ne asteptam sa se intample chiar daca Infinity War a produs destul de multe momente de genul. Black Widow va reveni intr-un nou film, in care Natasha Romanoff va fi figura centrala si se presupune ca se va desfasura in trecut. Probabil vom afla ceva detalii despre misiunea din Budapesta, mentionata si in Endgame pentru a 2 oara.

2. Intoarcerea unor personaje

Jarvis este primul caracter din serialele Marvel ce apare intr-un film MCU, mai exact din Agent Carter. Este o premiera pentru un film MCU, avand in vedere ca Daredevil, Luke Cage sau Punisher nu au fost folositi niciodata. Scenele cu Steve Rogers si Tony Stark in incercarea de a recupera Tesseractul dintr-o baza Shield, au o importanta deosebita. Steve o revede pe Peggy Carter pentru cateva momente, iar Tony Stark isi revede tatal. Hank Pym este si el acolo, de unde putem observa primele imagini cu proiectul sau de o viata, Ant-Man. Este una din scenele cele mai importante pentru viitorul lui Tony Stark, cat si a lui Steve Rogers.
Desi parea destul de improbabil, Ancient One joaca un rol extrem de important in Endgame. O intalnim in timpul invaziei din primul film Avengers, cu 5 ani ai devreme de aparitia lui Doctor Strange. II ofera lui Hulk Time Stone, imediat ce aude de Strange. Cunoastem faptul ca Ancient One a apelat de multe ori la calatoria in timp, pentru a-si afla destinul adevarat. Este o legatura clara catre filmul Doctor Strange, iar Ancient One este unul dintre cei puternici si intelepti eroi din MCU.
La acest capitol de reveniri, nu putea sa fie uitat Hydra, inamicul principal al lui Captain America. Il regasim pe Crossbones, Alexander Pierce si cativa membri cunoscuti Hydra cu care Captain America s-a luptat in Winter Soldier. Practic, se incheie sau mai bine zis, se reia, povestea din Winter Soldier, unul dintre cele mai apreciate filme MCU.

1. Avengers Assemble & "I am Iron Man"

Sunt 2 momente despre care se va vorbi foarte multa vreme. 11 ani, 22 de filme au dus catre aceste 2 momente, in care Captain America, Thor si Iron Man sunt in centrul luptei. Batalia finala a adus in prim plan un alt moment destul de discutat cu Captain America si Mjolnir. Prima referinta a aparut in Age of Ultron, cand Steve reuseste sa miste pentru o secunda ciocanul. Este un moment din comics-uri, la fel ca majoritatea momentelor din film.
“Avengers Assemble” este de asemenea, momentul cel mai asteptat din toate filmele Avengers, iar Captain America este cel mai in masura sa zica aceste cuvinte. Toata scena a fost construita perfect, cu Sam Wilson strigand ” On your left”, o scurta referinta catre scena de debut din Winter Soldier si cu toti eroii din MCU reveniti pentru o ultima batalie cu Thanos. Astfel de momente au cam lipsit din Infinity War, cu exceptia sosirii lui Thor in Wakanda.
“I am Iron Man” este un moment trist in prima faza, dar si o incheiere a personajului Iron Man. Din cele 14.000.605 de solutii vazute de Doctor Strange, sacrificiul lui Stark era singura cale. Revenirea lui Peter Parker si indiciul oferit de Doctor Strange, l-au facut pe Stark sa realizeze singura cale de victorie contra lui Thanos. Se incheie astfel o perioada de filme MCU, in care Tony Stark a fost in centrul filmelor Avengers.

Mentiuni:

– O noua scena emotionanta intre Peter Parker si Tony Stark, la fel ca in Infinity War.
– Thor il ucide pe Thanos, reparand astfel greseala din Infinity War.
– Hawkeye devine Ronin, odata cu disparitia familiei lui
– Calatoria in timp, cat si implicatiile pe care le produce odata cu debutul in MCU.
– Captain America are parte de un final fericit. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *