Cele mai importante momente din MCU

Inainte de Avengers: Endgame, ultimul film Phase 3, exista numeroase momente importante din celelalte filme. 20 de filme, fiecare dintre ele avand o insemnatate speciala. In mare parte, aceste prime 3 faze MCU au urmarit soarta Infinity Stones si aparitia in final al lui Thanos. Inca din primul film Avengers, Thanos este mentionat in final. Apoi in Age of Ultron, cat si in Guardians of the Galaxy. De remarcat faptul ca, Marvel nu s-a grabit deloc sa il introduca pe Thanos. Mai sunt si alte personaje negative, cum ar fi Hela, Loki, Ronan, Red Skull, Ultron, Killmonger, ce au excelat in filmele care au aparut. Insa, Thanos este acel personaj negativ suprem.
La 10 ani distanta fata de primul film Iron Man, Infinity War este filmul lui Thanos, asa cum declarau fratii Russo. Daca este sa ne uitam peste celelalte filme, sunt extrem de multe motive pentru care Thanos a actionat in acest moment. Odin, The Ancient One numai sunt in viata, evenimentele din Thor: Ragnarok, sunt doar cateva motive pentru care Thanos decide sa colecteze toate pietrele. In plus, Civil War are o importanta mare in MCU. La fel, Doctor Strange, primul Guardians of the Galaxy contin numeroase referinte despre Infinity War si Endgame. Nu toate filmele MCU contin atat de multe referinte. Black Panther, de exemplu, este plasat dupa Civil War, iar povestea este legata in mare parte de Wakanda si T’Challa. La fel si Spider-Man: Homecoming sau Iron Man 3.
In continuare, am extras cele mai importante momente din toate filmele MCU, cat si cele mai reusite. Bineinteles, toate inainte de Infinity War.

Tony Stark zice Endgame( Avengers: Age of Ultron)

Este momentul in care Ultron isi face aparitia, iar Avengers trebuie sa il opreasca. Stark realizeaza ca Avengers trebuie sa se ocupe de pericolele ce vin din alta lume. De aceea il creeaza pe Ultron, pentru a proteja lumea. Cu totii stim unde s-a ajuns cu Ultron. “Endgame” este o referinta din sah, unde putine piese raman in joc. Pare destul de evident de ce Avengers 4 se numeste ” Endgame”. Doctor Strange a spus si el in Infinity War, insa Stark a vazut primul acest final. Evenimentele din Civil War i-au schimbat in totalitate pe Stark si Captain America. In ambele filme Avengers, atat Loki, cat si Ultron, au fost invinsi in final de Avengers. De aceea, Civil War este inainte de Infinity War, si nu dupa.
.

Captain America misca ciocanul lui Thor ( Avengers: Age of Ultron)

Un alt moment din Age of Ultron despre care s-a discutat foarte mult. Intr-o competitie intre membrii Avengers, Steve Rogers este singurul care a putut sa miste un pic Mjolnir. Dupa cum a spus si Thor in majoritatea filmelor, cine merita in totalitate, poate ridica ciocanul. Aceeasi regula nu se mai aplica si in cazul Stormbreaker, arma pe care Thor a obtinut-o in Infinity War.
Acel moment nu este pus la intamplare in film. Singurul care a putut a fost mult mai departe in film, Vision. Insa, Vision nu este om, ci doar o masinarie controlata de Mind Stone. Este foarte posibil ca acest moment, sa se petreaca in Endgame. 


Ronan si batalia de pe Xandar( Guardians of the Galaxy 1)

In schimbul distrugerii planetei Xandar, Ronan trebuie sa ii duca lui Thanos, Power Stone. Ronan refuza in cele din urma si Guardians reusesc sa il opreasca. Scena din final este destul de haioasa, dar extrem de importanta. Nici un muritor nu poate sa stapaneasca o piatra a infinitului. Insa, Star Lord, Gamora, Drax si Rocket au reusit impreuna sa o stapaneasca. Red Skull a incercat sa tina Tesseractul si nu a reusit, devenind prizonier pe Vormir.
Xandar ramane un subiect important in MCU. Ronan a vrut sa distruga planeta, iar Thanos o distruge inainte de Infinity War, pentru a lua Power Stone. Nu exista scena cu Thanos distrugand Xandar, astfel ca exista ceva teorii. Cea mai plauzibila este ca in Endgame, o parte din film va fi in Xandar. Doctor Strange si Time Stone ( Doctor Strange)

In incercarea de a-l opri pe Dormammu, Doctor Strange foloseste Time Stone si creeaza un time loop. Cu ceva timp in urma, Mordo il avertizeaza pe Strange ca folosirea pietrei poate avea efecte negative asupra universului. Strange este ucis de catre Dormammu de nenumarate ori, pana cand acesta din urma cedeaza. Pana si regizorul filmului nu stie exact de cate ori s-a repetat bucla. Este clar ca dupa acest moment, universul a avut de suferit, iar Thanos a putut sa afle de Time Stone.
La inceputul Infinity War, Thanos il trimite pe Maw sa ia piatra de pe Pamant. Este singurul mod prin care Thanos putea sa afle de Time Stone si de locatia ei. In plus, Ancient One numai este in viata, ceea ce ii da un avantaj lui Thanos. 


Tony Stark afla cine i-a ucis parintii ( Civil War)

Dupa batalia de la aeroport, Stark si Captain America se intalnesc intr-o fosta baza Hydra pentru a-i opri pe ceilalti Winter Soldiers. Insa, Zemo ii dezvaluie lui Stark ca Bucky Barnes i-a ucis ucis parintii, pe vremea cand era agent Hydra. Dupa acest moment, a urmat aceea lupta din final, unde Captain America renunta la scut si devine Nomad. Este exact previziunea lui Red Skull din finalul primului film Captain America, unde ii zice lui Steve ca in viitor nu vor exista steaguri. Captain America renunta la scut si alege o alta cale.

Quantum Realm ( Ant-Man)

Unul din lucrurile cele mai interesante legate de Ant-Man este Quantum Realm. In Ant Man and The Wasp, Quantum Realm joaca un rol important. Hank Pym o salveaza pe Janet Van Dyne, dupa foarte multi ani in care s-a presupus ca a murit. In finalul filmului, Scott ramane blocat in Quantum Realm, in timp ce ceilalti dispar din cauza lui Thanos. Cum Endgame va implica cel mai probabil calatoria in timp, Ant Man este o solutie pentru a-l opri pe Thanos. Iar scena din trailer, confirma exact la ceea ce ne asteptam cu totii. Este cea mai evidenta solutie pentru a evita toate evenimentele din Infinity War.

Captain Marvel

Dupa sfarsitul din Infinity War, Captain Marvel isi face aparitia pentru a-l opri pe Thanos. Atat in Ant Man and the Wasp, cat si in Captain Marvel, sunt aratate modalitati prin care Thanos poate fi invins. Este evident de ce filmele acestea sunt puse inainte de Endgame. O miscare extrem de bine gandita de catre Marvel.
Fara mari spoilere, Carol Danvers este in masura de a-l infrunta pe Thanos. Thor aproape a reusit, lasand-ul pe Thanos ranit, iar Stark s-a luptat pana in ultima secunda. Nu stim exact cat de puternica este Carol, insa este cel mai probabil peste orice membru Avengers, asa cum a anuntat Kevin Feige in trecut. Iar in film, Captain Marvel este de neoprit, in special la final. 


Loki in primul film Avengers

Pana la aparitia lui Thanos, Loki era considerat cel mai interesant personaj negativ din MCU. Insa, intreaga lui ambitie de a cuceri Pamantul a fost un plan al lui Thanos. Loki a fost trimis pe Pamant pentru a lua Tesseractul. In schimb, Loki ar fi condus Pamantul. Totusi, de ce Thanos nu s-a dus fara a-l implica pe Loki? Aici intervine Odin. El este cel care vegheaza asupra Pamantului, iar Thanos nu a vrut sa aiba de a face cu Odin. Loki este fiul lui Odin, asa ca Thanos poate urmari evenimentele din umbra. Este o simpla teorie, dar care cel mai probabil este in mare parte adevarata. Thanos il reinvie pe Loki dupa primul film Thor. Este momentul confirmat de Thanos in IW.

Evenimentele din Thor: Ragnarok

Ragnarok are o insemnatate speciala pentru orice fan Marvel. Mai intai, Thor are parte o imbunatatire vizibila, iar evenimentele se leaga perfect cu Infinity War. Se implineste profetia, iar Sutur distruge Asgard-ul pentru a o ucide pe Hela. Este unul dintre cele mai reusite filme MCU. Prima referinta despre Ragnarok a fost in Age of Ultron, unde Thor are o viziune.
Despre film sunt foarte multe lucruri pozitive. Cat despre importanta in MCU este printre primele filme. Este primul moment in care Thanos se deplaseaza pentru a lua o piatra. La fel ca si in cazul primului film Avengers, de ce tocmai acum? Raspunsul este din nou destul simplu. Odin moare la inceputul filmului, Hela distruge Mjolnir, lasandu-l pe Thor vulnerabil. Dupa distrugerea Asgardului, Thanos ii ataca pe Thor si Loki, pentru a lua Tesseractul. Din nou, planul lui Thanos este de a astepta momentul oportun de a ataca decisiv. 


Consecintele din Civil War

In Infinity War, membrii Avengers sunt despartiti. Efectele din Civil War se vad in continuare, iar in final devine destul de evident. Captain America si Tony Stark se lupta cu Thanos in planuri diferite, iar acesta castiga de fiecare data. In schimb, in primele 2 filme Avengers, Loki si Ultron, au intalnit o echipa ce a castigat in final. Lucrurile ar fi stat mult mai diferit daca Civil War avea loc dupa IW. Thanos s-ar fi luptat cu toti Avengers intr-o singur loc. Aici trebuie sa includem si evenimentele din Ragnarok, pentru ca Thor apare in final pe Pamant.
Daca toate aceste momente au dus la finalul din Infinity War, planul lui Thanos este unul destul de complex. Insa, dupa Infinity War lucrurile sunt mai clare in aceasta privinta. 


Planul lui Thanos

1. Il trimite pe Loki pe Pamant pentru a lua Tesseractul. II ofera acel sceptru, ce contine Mind Stone si care ii corupe mintea. Thanos ii promite ca poate conduce Pamantul, in schimbul Tesseractului. Bruce Banner confirma aceasta teorie in Infinity War.
2. Dupa evenimentele din Thor: Dark World, Reality Stone ajunge in mainile celor din Asgard. Lady Sif si Volgstagg ii ofera lui Collector, piatra, pentru a o pastra. La acel timp, Asgard avea si Tesseractul de pe Pamant. Thanos a trebuit numai ca piatra sa fie gasita de altcineva, pentru a o putea lua la un moment dat.
3. Thanos il pune pe Ronan sa ii aduca Power Stone, in schimbul distrugerii planetei Xandar. Star Lord o gaseste primul, apoi Ronan o ia de la Guardians. Dupa batalia de pe Xandar, piatra ramane in protectia celor de la Nova Corps. Inainte de IW, Thanos distruge Xandar pentru a lua Power Stone.
4. In Age of Ultron, Mind Stone se afla inca pe sceptrul lui Loki. Dupa crearea lui Ultron, Vision este si el creat pentru a-l opri pe Ultron. Din nou, Thanos stie exact unde se afla Mind Stone si asteapta momentul perfect.
5. Doctor Strange foloseste Time Stone in disputa cu Dormammu, iar efectele ii atrag atentia lui Thanos. A fost nevoie ca Ancient One sa moara, pentru ca Thanos sa poata avea Time Stone.
6. Soul Stone este ultima piatra din cele 6 de care nu se stia nimic. Nici macar Thanos nu a avut vreo informatie. Gamora si Nebula au stiut, iar Thanos a stiut sa profite de ele. In schimbul pietrei, Thanos trebuie sa o sacrifice pe Gamora. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *