Top 5 versiuni Spider-Man

Spider-Man este unul dintre cele mai cunoscute personaje Marvel. A fost creat de Stan Lee si Steve Ditko, aparand pentru prima oara in 1962 in Amazing Fantasy #15. Ca si popularitate, Spider-Man a fost intotdeauna preferatul multor generatii alaturi de Iron Man, Thor, Hulk, si multi altii. 

Spider-Man este unul dintre cele mai cunoscute personaje Marvel. A fost creat de Stan Lee si Steve Ditko, aparand pentru prima oara in 1962 in Amazing Fantasy #15. Ca si popularitate, Spider-Man a fost intotdeauna preferatul multor generatii alaturi de Iron Man, Thor, Hulk, si multi altii. Este un personaj adorat in principal de copiii, insa Spider-Man s-a dovedit eroul multor generatii de oameni. Acel gen de erou adolescent, ce isi descopera puterile si salveaza situatia, amuzant si intotdeauna de partea binelui, ar fi o simpla descriere a lui Peter Parker. Daca alti eroi au o imagine ceva mai dura, cum ar fi Wolverine, Punisher sau Deadpool, la Spider-Man intotdeauna a existat ideea de erou clasic, care prefera sa nu ucida.

De a lungul timpului, Spider-Man a avut parte de foarte multe interpretari. Fie ca vorbim de seria de filme a lui Sam Raimi, cea noua cu Tom Holland sau animatiile din 1994, Spider-Man a fost apreciat de foarte multa lume. Are cei mai multi si interesanti raufacatori din tot universul Marvel. Practic, dintre toate personajele Marvel, Spider-Man a avut parte de cea mai mare dezvoltare. In prezent, sunt 7 filme Spider-Man, ultimul fiind Spider-Man: Far From Home. Exista si cateva seriale animate, jocuri video, cel mai bun fiind Marvel’s Spider-Man, un joc ce s-a lansat toamna trecuta. 

Am extras mai jos cele mai bune versiuni ale lui Spider-Man din toate timpurile:

5. Spider-Man (MCU)
Dupa o lunga perioada in care MCU a crescut vertiginos, multa lume s-a intrebat cand isi va face aparitia si Spider-Man. Un univers plin de eroi cum ar fi Iron Man, Thor, Hulk, Captain America, Black Widow, avea nevoie de Spider-Man. Prima aparitie in MCU este in filmul Captain America: Civil War, unde Peter este recrutat de Stark. Este un pusti de 15 ani, ce are de foarte putin timp puterile. Interesant este ca in MCU, nu am avut parte de aceeasi poveste cu unchiul Ben. Un lucru ce l-am vazut in filmele trecute si de care nu mai era nevoie si acum. Sarim astfel peste momentele de inceput ale transformarii si pierderea unchiului Ben, la responsabilitatea de a fi Spider-Man.

Spider-man Homecoming abordeaza un pic diferit lucrurile fata de celelalte filme. Peter este doar un pusti, cu puteri extraordinare si care trebuie sa asculte de sfaturile lui Tony Stark. De altfel, Stark este prezentat ca un mentor pentru Peter. Avem si un alt raufacator, Vulturul, jucat de Michael Keaton care reuseste sa faca o treaba foarte buna ca prim inamic al lui Spider-Man.

Dupa evenimentele din Infinity War, probabil te vei intreba ce se va intampla cu toti eroii, in special cu Spider-Man. Raspunsul l-am aflat in Endgame, unde Peter se intoarce intreg si lupta contra lui Thanos. Far From Home este primul film dupa evenimentele din Endgame, unde vom descoperi cum se arata lumea la 5 ani distanta de la acel “snap”, dar si lipsa lui Iron Man.

Ca si actor, Tom Holland este alegerea perfecta pentru rol. Are toate trasaturile pentru Peter Parker. Sunt deja 5 filme in care apare Tom Holland in MCU, ca si Spider-Man, mult mai mult decat celelalte versiunile anterioare. Dupa cum se prezinta viitorul MCU, Spider-Man va fi un personaj important, oarecum ii va tine locul lui Tony Stark, desi pare greu de crezut. 

4. Spider-Man: The Animated Series

Spider-Man TAS  este animatia cu care orice copil nascut in anii 90′ a crescut. Daca treci pe langa animatia slabuta si non-sensul aparut de multe ori , animatia reprezinta viata Omului Paianjen spusa direct din benzile desenate, insa cu mici schimbari. Apar o multitudine de personaje,cum ar fi X-Men , Iron Man , Captain America si multi altii. Majoritatea inamicilor apar in TAS, de la Doctor Octopus, Venom, Carnage, Hobgoblin, Rhino, Electro. Pentru orice fan Spider-Man, serialul este plin de evenimente ce sunt foarte apreciate de fani. Episoadele cu Sinister Six, cele cu Venom si Carnage, Punisher si Kraven, Secret Wars, Spider-Verse, lupta permanenta cu Green Goblin, disparitia lui Mary Jane, sunt momentele reprezentative ale serialului. Intr-adevar, pentru o animatie este mult mai usor sa aduci atat de multe personaje in fiecare episod si sa aiba efectul dorit. In schimb, sunt 7 filme Spider-Man, fiecare avand 1 sau 2 personaje negative.

Desi este o animatie aparuta in 1994, TAS este cea mai completa poveste Spider-Man.

3. Trilogia Spider-Man

Pentru orice fan Spider-Man, trilogia lui Sam Raimi ramane abordarea clasica a personajului. Primele 2 filme sunt intr-adevar cele mai bune filme din serie. In prima parte, Peter isi descopera puterile si se lupta cu Green Goblin, iar in a doua cu Doctor Octopus. Partea a treia este destul de slaba. Venom si Sandman sunt inamicii cu care Peter se lupta, dar care nu se ridica la standardele celor de dinainte. Foarte putine minute cu Venom, costumul foarte ridicol, iar Sandman este si el prezent, si atat. Ramane legendar totusi, dansul lui Peter si atitudinea sa din cauza simbiotului. Insa, aceste filme sunt facute special pentru inceputul anilor 2000′, iar stilul de viata era diferit fata de cel actual.

Sam Raimi a reusit sa aduca originile clasice ale lui Peter Parker, scene foarte bune de actiune, personaje negative legendare si una dintre cele mai interesante aparitii ale lui Stan Lee.

2. Marvel's Spider-Man

Au existat foarte multe jocuri Spider-Man, dar de departe cel mai reusit este Marvel’s Spiderman, cel produs de Insomniac. Ne prezinta un Peter Parker la 8 ani distanta de la momentul transformarii, trecut de luptele cu principalii sai inamici. Ca si scenariu, este peste orice film Spider-Man facut vreodata. Relatia Peter Parker – Mary Jane este mult mai buna decat in filme, mult mai multi inamici si doar intr-un singur joc. Pe scurt, ca si scenariu si gameplay, unul dintre cele mai bune jocuri scoase in anul2018. Daca ai jucat seria Arkham, vei gasi ceva asemanari ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

Intreg review-ul disponibil aici: 


1. Spectacular Spider-Man

Spectacular Spider-Man este serialul animat potrivit pentru oricine. Are un scenariu perfect , care reuseste sa acapareze umorul paianjenului in diferite momente, dar si viata personala a lui Peter. Fiecare caracter este construit, chiar si raufacatorii, care au aparitii naturale , fara a fi trase de par si fara sens in momentul povestii. Acestia , au un scop in actiunile lor , nu doar motivul ca sunt rai si trebuie sa-l infrunte pe Spider-Man. Chiar daca se cunoaste faptul ca Harry Osborn , Norman Osborn vor deveni Green Goblin pe rand si Eddie Brock va deveni Venom , acest lucru totusi este construit pe parcursul episoadelor, Eddie devenid Venom abia la finalul primul sezon.

Serialul a fost inchis dupa doar 2 sezoane, atunci cand drepturile au ajuns la Disney.

Totusi , cu 2 sezoane a reusit sa faca un desen nu doar pentru copii. Este pentru orice fan al omului paianjen sau oricarui iubitor de eroi. Cu siguranta cea mai buna adaptare a unei benzi desenate si merita toate recomandarile. Ca si comparatie cu TAS, versiunea din 94′, graficile sunt categoric mai bune, ceea ce face serialul mult mai atractiv pentru vremurile actuale. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *