Cele mai bune versiuni ale lui Spider-Man

Spider-Man este unul dintre cele mai cunoscute personaje Marvel. A fost creat de Stan Lee si Steve Ditko, aparand pentru prima oara in 1962 in Amazing Fantasy #15. Ca si popularitate, Spider-Man a fost intotdeauna preferatul multor generatii alaturi de Iron Man, Thor, Hulk, si multi altii.
Spider-Man este unul dintre cele mai cunoscute personaje Marvel. A fost creat de Stan Lee si Steve Ditko, aparand pentru prima oara in 1962 in Amazing Fantasy #15. Ca si popularitate, Spider-Man a fost intotdeauna preferatul multor generatii alaturi de Iron Man, Thor, Hulk, si multi altii.
De-alungul timpului, Spider-Man a avut parte de foarte multe interpretari. Fie ca vorbim de seria de filme a lui Sam Raimi, cea noua cu Tom Holland sau animatiile din 1994, Spider-Man a fost apreciat de foarte multa lume. Are cei mai multi si interesanti raufacatori din tot universul Marvel. Am extras cele mai bune versiuni ale lui Spider-Man din toate timpurile:
5. Spider-Man (MCU)
Dupa o lunga perioada in care MCU a crescut vertiginos, multa lume s-a intrebat cand isi va face aparitia si Spider-Man. Un univers plin de eroi cum ar fi Iron Man, Thor, Hulk, Captain America, Black Widow, avea nevoie de Spider-Man. Prima aparitie in MCU este in filmul Captain America: Civil War, unde Peter este recrutat de Stark. Este un pusti de 15 ani, ce are de foarte putin timp puterile. Interesant este ca in MCU, nu am avut parte de aceeasi poveste cu unchiul Ben. Un lucru ce l-am vazut in filmele trecute si de care nu mai era nevoie si acum. Sarim astfel peste momentele de inceput ale transformarii si pierderea unchiului Ben, la responsabilitatea de a fi Spider-Man.

Spider-man Homecoming abordeaza un pic diferit lucrurile fata de celelalte filme. Peter este doar un pusti, cu puteri extraordinare si care trebuie sa asculte de sfaturile lui Tony Stark. De altfel, Stark este prezentat ca un mentor pentru Peter. Avem si un alt raufacator, Vulturul, jucat de Michael Keaton care reuseste sa faca o treaba foarte buna ca prim inamic al lui Spider-Man.

Dupa evenimentele din Infinity War, probabil te vei intreba ce se va intampla cu toti eroii, in special cu Spider-Man. Va aparea un nou film , Far from Home se numeste, care va debuta in 2019. Si sa nu uitam de Avengers 4, unde este posibil sa il vedem din nou pe Peter.

Ca si actor, Tom Holland este alegerea perfecta pentru rol. Are toate trasaturile pentru Peter Parker. Sunt deja 5 filme in care va aparea Tom Holland in MCU ca si Spider-Man, mult mai mult decat celelalte versiuni anterioare.
4. Spider-Man: The Animated Series

Spider-Man TAS , este animatia cu care orice copil nascut in anii 1990-2000 a crescut. Daca treci pe langa animatia slabuta si non-sensul aparut de multe ori , animatia reprezinta viata Omului Paianjen spusa direct din benzile desenate cu mici schimbari. Apar o multitudine de personaje,cum ar fi X-Men , Iron Man , Captain America si multi altii. Majoritatea inamicilor apar in TAS, de la Doctor Octopus, Venom, Carnage, Hobgoblin, Rhino, Electro. Pentru orice fan Spider-Man, serialul este plin de evenimente ce sunt foarte apreciate de fani. Episoadele cu Sinister Six, cele cu Venom si Carnage, Punisher si Kraven, Secret Wars, Spider-Verse, lupta permanenta cu Green Goblin, disparitia lui Mary Jane.

Desi este o animatie aparuta in 1994, TAS este cea mai completa poveste Spider-Man.

3. Trilogia Spider-Man
Pentru orice fan Spider-Man, trilogia lui Sam Raimi ramane abordarea clasica a personajului. Primele 2 filme sunt intr-adevar cele mai bune filme din serie. In prima parte, Peter isi descopera puterile si se lupta cu Green Goblin, iar in a doua cu Doctor Octopus. Avem momentele in care Peter isi descopera puterile si se lupta cu 2 dintre cei mai importanti inamici de ai sai. Partea a treia este destul de slaba. Venom si Sandman sunt inamicii cu care Peter se lupta, dar care nu se ridica la standardele celor de dinainte. Foarte putine minute cu Venom, costumul foarte ridicol, iar Sandman este si el prezent, si atat. Ramane legendar totusi, dansul lui Peter si atitudinea sa din cauza simbiotului. Sam Raimi a reusit sa aduca originile clasice ale lui Peter Parker, scene foarte bune de actiune, personaje negative legendare si una dintre cele mai interesante aparitii ale lui Stan Lee.

2. Marvel’s Spider-Man


Au existat foarte multe jocuri Spider-Man, dar de departe cel mai reusit este Marvel’s Spiderman, cel produs de Insomniac. Ne prezinta un Peter Parker la 8 ani distanta de la momentul transformarii, trecut de luptele cu principalii sai inamici. Ca si scenariu, este peste orice film Spider-Man facut vreodata. Relatia Peter Parker – Mary Jane este mult mai buna decat in filme, mult mai multi inamici si doar intr-un singur joc. Pe scurt, ca si scenariu si gameplay, unul dintre cele mai bune jocuri scoase in acest an 2018.

Intreg review-ul disponibil aici: 


1. Spectacular Spider-Man
Spectacular Spider-Man este serialul animat potrivit pentru oricine. Are un scenariu perfect , care reuseste sa acapareze umorul paianjenului in diferite momente, dar si viata personala a lui Peter. Fiecare caracter este construit, chiar si raufacatorii, care au aparitii naturale , fara a fi trase de par si fara sens in momentul povestii. Acestia , au un scop in actiunile lor , nu doar motivul ca sunt rai si trebuie sa-l infrunte pe Spider-Man. Chiar daca se cunoaste faptul ca Harry Osborn , Norman Osborn vor deveni Green Goblin pe rand si Eddie Brock va deveni Venom , acest lucru totusi este construit pe parcursul episoadelor, Eddie devenid Venom abia la finalul primul sezon. Serialul a fost inchis dupa doar 2 sezoane atunci cand drepturile au ajuns la Disney. Totusi , cu 2 sezoane a reusit sa faca un desen nu doar pentru copii. Este pentru orice fan al omului paianjen sau oricarui iubitor de eroi. Cu siguranta cea mai buna adaptare a unei benzi desenate si merita toate recomandarile. Ca si comparatie cu TAS, versiunea din 94′, graficile sunt categoric mai bune, ceea ce face serialul mult mai atractiv pentru vremurile actuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *