10 seriale cu super-eroi

Intr-o perioada in care filmele cu super-eroi au parte de incasari record si numeroase productii in fiecare an, serialele incep sa cuprinda tot mai multi eroi. Fie ca vorbim de Marvel sau DC, astfel de seriale urmaresc povesti diferite fata de ceea ce vedem intr-un film. Daca ne referim strict la MCU in cazul de fata, intr-adevar Daredevil, Punisher sau Jessica Jones sunt seriale ce au loc in acest univers. Legaturile cu MCU sunt destul de mici, cu cateva referinte in fiecare serial in parte. In schimb, exista si seriale ce au parte de universul lor, fara alte filme de care sa tina cont, Gotham sau chiar Titans & Doom Patrol. Exista si cazuri mai speciale, The Umbrella Academy este un serial, fara Marvel sau DC la baza si pare destul de interesant.

Cei de la Disney vor debuta in urmatorii ani cel mai probabil 3 seriale noi: Loki, WandaVision si Falcon & Winter Soldier. Dupa anularea serialelor Marvel de pe Netflix, pare sa fie o alternativa viabila, mai ales dupa Avengers: Endgame. Sunt destule premise pentru succes, poate doar WandaVision sa produca ceva intrebari. In schimb, DC promite sa continue Titans si Doom Patrol, chiar daca Swamp Thing a fost anulat dupa doar un sezon. Stargirl va debuta in 2020, iar Watchmen, un serial ce promite enorm dupa primul trailer, va debuta in toamna 2019. Flash si Arrow vor avea parte de un crossover final “Crisis on infinite Earths”.
10 astfel de seriale se afla in lista urmatoare. Unele s-au terminat, au fost anulate sau se afla inca in productie. In urmatorii ani vom descoperi cu siguranta si alti eroi, alte povesti, poate chiar mai reusite fata de cele actuale.

Arrow

In cele 7 sezoane ale serialului, numai 3 pot fi considerate intr-adevar, foarte bune. Primele 2 sezoane sunt reusite, in special ca poveste si personaj negativ. Apoi sezonul 3 are momente bune, insa se pierde in cele 23 de episoade ale sezonului. Sezonul 4 este o dezamagire, in schimb sezonul 5 este o imbunatatire vizibila. In ultimele 2 sezoane, s-a observat o lipsta totala de idei, ce a facut ca acest sezon 8 ce va urma sa fie ultimul. Ramanem astfel cu sezoanele 1, 2 si 5 ca referinta principala a acestui serial. Cat despre structura episoadelor, Arrow este produs de CW, iar cele 22-23 de episoade pe sezon nu sunt intotdeauna extrem de atractive. Povestea se dezvolta si in jurul altor personaje, astfel ca avem parte la fel ca in Flash, Supergirl sau Legends of Tomorrow, de o echipa de eroi. Insa, Arrow produce si momente foarte bune, actiune, scene de lupta si drama.

3/5

The Flash

La fel ca in cazul precedent, Flash porneste foarte bine si are 2 sezoane foarte bune. Reverse Flash, apoi Zoom sunt 2 inamici foarte bine construiti. In schimb, Savitar parea ca este inamicul suprem pentru Flash, dar acel twist din final strica un sezon intreg. Sezoanele 4 si 5 ies din sfera inamicilor cu viteza si aduc 2 oameni cu puteri, dar care nu prezinta un asa mare interes. Foarte multe episoade care nu urmaresc povestea centrala, la fel ca in Arrow, avem parte de o echipa ce il ajuta pe Flash. In acest sezon 5, ultimul, Barry Allen trece oarecum in umbra unui scenariu mediocru, iar Nora sau Iris au parte de mai multe replici in unele episoade. Este cunoscut faptul ca serialele CW promoveaza foarte mult orice trend al populatiei.

3/5

Jessica Jones

Sezonul 3 va fi ultimul pentru Jessica Jones, dupa anularea serialelor Marvel-Netflix. Primul sezon introduce acest personaj Jessica Jones, dar si un personaj negativ extrem de bine introdus, Kilgrave. Practic, primul sezon se remarca prin relatia dintre Jessica si Kilgrave, dar si pe performantele celor 2 actori, Krysten Ritter si David Tennant. Sezonul 2 scade in orice privinta, dar oarecum pastreaza un ritm destul de interesant, chiar daca personajul negativ pare destul de slab prezentat. Avem parte si aparitia lui Luke Cage in cateva episoade din primul sezon. In mare parte, Jessica Jones este un serial ce functioneaza exact atat cat iti ofera. Are momente bune, Jessica este mai degraba un anti-hero, plina de probleme si care trebuie sa rezolve cu totul alte probleme. Dupa Daredevil si Punisher, Jessica Jones este urmatorul serial in aceasta lista Marvel-Netflix, atat ca importanta si calitate.

3.2/5

Luke Cage

Unul din eroii care ar fi meritat ceva mai multa dezvoltare este Luke Cage. In aceste 2 sezoane, plus Defenders si sezonul 2 din Iron Fist, Luke Cage porneste de la un erou de strada in Harlem, pana la acel final interesant din ultimul sezon Luke Cage. A existat un moment interesant in care s-a vorbit de un serial impreuna cu Iron Fist, "Heroes for hire", unde acesti 2 eroi se lupta cu diversi criminali si infractori. Intr-adevar, exista loc pentru un sezon 3 cu siguranta, asa cum exista si pentru Jessica Jones si Daredevil. Luke Cage este printre putinii eroi care nu au parte de o echipa stabila, poate doar un ajutor din partea catorva personaje. Ca si calitate, Luke Cage nu impresioneaza atat de mult, desi a avut potential pentru mai mult. Este peste Iron Fist cu siguranta, cam in orice privinta.

3.2/5

The Umbrella Academy

Exista si seriale cu super-eroi fara sa apartina de Marvel sau DC. Umbrella Academy incepe promitator, chiar daca in mare parte unele situatii pare destul de intalnite. Nu este cel mai reusit sezon posibil, dar in final, exista premise pentru un sezon 2 mai reusit. Avem parte de o echipa de eroi, toti cu puteri diferite si care sunt crescuti de catre Sir Reginald Hargreaves, un miliardar ce ii pregateste pe acesti copii pentru a salva lumea. Modul in care se desfasoara sezonul nu te surprinde in ceea ce priveste povestea, asta pentru ca salvarea lumii este un motiv central pentru o echipa de super-eroi. In schimb, actorii, atat cei tineri si adulti, se potrivesc fiecare cu aceste roluri. Ca actiune, fiind un serial Netflix, in cele 10 episoade avem parte de exact cat trebuie.

3.4/5

Agents of Shield

Ca poveste, Agents of Shield face parte din MCU. Ca importanta, poate doar prin 2 aparitii ale lui Nick Fury si cateva referinte la evenimentele din filme. Avem parte de o echipa ce porneste dupa evenimentele din primul film Avengers, se lupta cu Hydra si ajunge chiar in spatiu. Phil Coulson este in centrul acestei echipe, care are parte de modificari in cele 6 sezoane. Din nou, structura destul de lunga poate parea destul de plictisitoare in unele momente. Dar, Agents of Shield surprinde printr-o poveste mereu legata de evenimente din MCU si care incearca sa se imbunatateasca in fiecare sezon. Poate ca cateva referinte despre Captain America sau Thor par destul de putine, insa in cele 6 sezoane avem parte de evenimente ce tin locul acestor eroi din MCU.

3/5

Titans

La prima vedere, Titans ar putea fi considerat inca un serial cu super-eroi, o noua echipa si in mare parte, se intampla aceleasi evenimente. Insa, Titans reuseste sa aiba un prim sezon decent, chiar daca inceputul nu este atat de promitator. Daca esti fan al lui Robin, Jason Todd sau Raven, atunci Titans reuseste sa fie serialul perfect care combina aceste personaje. La fel ca si Doom Patrol, avem parte de un serial destul de violent in unele momente. Chiar daca Batman este mentionat constant, sau chiar Justice League, serialul se axeaza strict pe acesti eroi, in frunte cu Robin si Raven. Sunt destule premise pentru un sezon 2 mai bogat in evenimente, Robin va deveni Nightwing, Superboy si Deathstroke se vor alatura acestui sezon. Batman va aparea si el in acest sezon 2, Iain Glen ( Game of Thrones ) il va juca pe Bruce Wayne si lucrurile par sa se aseze pentru Titans. Intr-adevar, intreg scenariul, mai ales partea lui Robin, se leaga de Batman si de viata lui.

3.5/5

Daredevil

Daredevil se remarca in special prin constanta celor 3 sezoane, chiar daca anuntul anularii unor urmatoare sezoane pare destul de inoportun la prima vedere. In cele 3 sezoane, am putut vedea un Daredevil perfect construit, un Kingpin jucat de Vincent D'Onofrio la un cu totul alt nivel si numeroase scene de actiune ce raman legendare. Sezonul 2 este si debutul lui Punisher in acest univers Marvel, cat si al lui Bullseye, in sezonul 3. La fel ca in toate celelalte seriale Marvel-Netflix, ritmul nu este cel mai atractiv, insa in momentul in care trebuie sa existe actiune, Daredevil nu dezamageste niciodata. Un sezon 4 l-ar fi dezvoltat mai mult pe Bullseye, unul dintre inamici clasici ai lui Matt Murdock. Facand o comparatie cu alte seriale din lista, Daredevil este un serial complet, toate cele 3 sezoane sunt la fel de bune, chiar daca ar fi meritat o dezvoltare mult mai mare.

4.5/5

Gotham

Dupa primele filme Batman cu Michael Keaton in rol principal, trilogia lui Christopher Nolan si cele recente cu Ben Affleck, Gotham urmareste evenimentele din momentul mortii parintilor lui Bruce Wayne. In centrul actiunii il regasim pe politistul James Gordon in incercarea lui de a se lupta cu infractiunile din Gotham. Primul sezon nu este cel mai reusit posibil, insa din sezonul 2, in special de la aparitia lui Jerome Valeska. Lucrurile incep sa semene mai mult cu un Gotham in care Batman este in actiune, foarte multe personaje negative incep sa isi faca prezenta. Penguin, Riddler, Victor Zsaz, Firefly, Mr Freeze, Mad Hatter, Bane, Ra's al Ghul sunt doar cateva personaje legendare ce apar in cele 5 sezoane. Fara un Batman in actiune, aceste personaje debuteaza ca infractori, insa revin de fiecare data.

4/5

The Punisher

Chiar daca s-a oprit dupa 2 sezoane, Punisher este un serial ce ar fi meritat multe sezoane. Actiune, violenta, suspans, drama si un Frank Castle ce isi cauta dreptatea cu orice scop. Punisher nu are cel mai atractiv ritm, sunt unele momente destul de lente si foarte mult dialog, insa ca si actiune, avem parte de numeroase momente. In primul sezon, Frank cauta razbunare dupa ce familia lui este omorata, il regasim pe Micro, ajutorul lui din comics-uri, dar si alte momente specifice. In schimb, sezonul 2 scade ca intensitate, Micro dispare din peisaj si scenariul este putin schimbat. Billy Russo ( Jigsaw) este in mare parte personajul negativ din aceste 2 sezoane. Dupa finalul sezonului 1, in special dupa scena in care Billy este desfigurat de Frank, ne putem da seama de aparitia lui Jigsaw, insa aspectul din sezonul 2 nu este atat de potrivit. Pentru un serial Marvel, Punisher este printre cele mai bune, chiar daca are 2 sezoane. Cat despre un viitor pentru acest personaj, Jon Bernthal este singura varianta cu care se poate continua, la fel cum Charlie Cox este si va fi Daredevil.

4.5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *