Exista numeroase cazuri in care anumite continuari au dezamagit teribil si nu s-au ridicat la nivelul asteptat. Este o situatie des intalnita cu foarte multe filme, dar care are parte si cateva exceptii. In momentul in care un film, fie ca este cu super-eroi sau cu totul alt gen, apare si este agreabil, inevitabil va aparea si o continuare. Insa, sunt cateva filme ce ar merita o continuare, chiar daca prima parte sau primele parti au impresionat cat trebuie. Poate ca numeroase filme din ziua de astazi, asa numitele sequels, multe dintre ele sunt facute din dorinta de a mai repeta ceva si de a mai castiga ceva prin box-office. Astfel ca, nu se mai pune un accent atat de mare pe scenariu, asupra personajelor cu care te-ai obisnuit si ca rezultat, ai parte de un film mediocru si plin de clisee.

Man of Steel 2

man of steel

Dintre toate filmele actuale DC, Man of Steel este cel care merita cel mai mult o noua continuare. Bineinteles, cu Henry Cavill in rol principal, dar fara Zack Snyder ca regizor. Stim cu totii stilul inchis pe care acesta l-a abordat in majoritatea filmelor lui, iar Batman v Superman este cel mai evident exemplu. Dupa cum se prezinta viitorul filmelor DC, nu o sa avem parte de un film Superman in viitorul apropiat, ci mai degraba un film Supergirl. Aquaman 2, posibil un film The Flash, New Gods, Shazam 2, Black Adam, The Suicide Squad, The Batman sunt filmele promise de catre DC, la care stim sigur ca Wonder Woman 1984 si Joker vor aparea in perioada urmatoare.
Directia in care se indreapta acest asa zis univers de filme pare fara nici un viitor, iar un nou film Justice League, facut cum trebuie, pare doar o iluzie. Majoritatea filmelor nou aparute vor povesti separate, cum s-a intamplat cu Shazam si Aquaman, poate doar cateva referinte si nimic mai multe.
Intr-adevar, sunt destule filme Superman, exista si un serial, Smallvile, si poate ca este cazul sa descoperim si alte personaje. Insa, Henry Cavill a demonstrat ca poate fi un Superman la un nivel foarte bun, probabil cel mai potrivit de pana acum. 

Spider-Man 4

spider-man
Tobey Maguire este si va fi intotdeauna recunoscut pentru Spider-Man, chiar daca in momentul de fata Tom Holland o face foarte bine. Dupa evenimentele din Spider-Man 3, au existat ceva discutii pentru o partea a 4, insa a aparut The Amazing Spider-Man cu Andrew Garfield si lucrurile s-au oprit. Un eventual film, facut in stilul Logan, cu un Spider-Man aflat deja la batranete ar fi o incheiere perfecta. Fara nici o influenta cu MCU, cu Sam Raimi ca regizor si cu un alt personaj negativ pe care nu l-am vazut pana acum in filme. Toate acestea raman la stadiu de discutie, insa ideea nu suna rau deloc. Dupa Spider-Man: Into The Spider-Verse, orice devine posibil. Faptul ca ideea filmului a fost un succes total, poate deschide noi oportunitati pentru viitoarele filme Marvel. Venom, cu Tom Hardy, poate aparea intr-un film Spider-Man, asa cum ceilalti Spider-Man se pot intoarce alaturi de Tom Holland intr-un film special.

Hereditary

hereditary

Dupa acel final foarte bine ales, ne putem gandi daca va exista o noua continuare. Filmul se termina intr-un mod destul de intalnit, unde lasa loc de o eventuala continuare. Poate ca ar merita si poate ca nu. In cazul de fata, este foarte greu de zis. Intreg filmul se bazeaza pe o poveste destul de complexa, nu neaparat horror in anumite momente. Unul din lucrurile speciale legate de acest film este ca iti ofera o poveste interesanta si se detaseaza de acele standard horror, in care astepti sa te sperii. Intr-adevar, poate ca se aseamana cu The Shining ca stil, unde acele momente horror sunt produse de catre actori si nu de o usa trantita intr-un cadru.
Asadar, Hereditary se afla intr-o zona mixta, iar daca ar exista in viitor o continuare, este bine venita. Bineinteles, cu acelasi regizor, Ari Aster. 

Mad Max

FURY ROAD

Un film Mad Max fara Mel Gibson se pare ca functioneaza, iar Tom Hardy este o alegere mai mult decat potrivita. Dupa succesul din 2015, se astepta anuntul acelei asteptate continuari. Insa, George Miller, regizorul si cel mai in masura sa creeze un nou film, are ceva probleme juridice cu Warner Brothers. Cel mai probabil, aceste probleme se vor rezolva intr-un final, iar Mad Max: Wasteland va aparea candva. Pana atunci, Tom Hardy va aparea in Venom 2, Taboo sezonul 2, Fonzo si probabil alte filme. Ca film de actiune, Mad Max: Fury Road este printre cele mai bune din ultimii ani, iar finalul ne da sperante ca nu va fi ultimul de acest gen. In ultima perioada s-a vorbit de 2 filme cu Max in rol principal si un spin-off cu Furioasa. Bineinteles, toate aceste filme sunt gandite de George Miller.

Justice League

justiceleague

Un film Justice League este pentru orice fan DC, cam acelasi lucru cu un film Avengers pentru un fan Marvel. Intr-adevar, filmul din 2017 este un esec total, dar poate fi considerat un inceput. Evenimentele din Aquaman sunt imediat dupa cele din Justice League, oarecum se incepe un traseu, dar care nu este la fel de ordonat ca cel din MCU.
Teoretic, lucrurile sunt inca deschise. Darkseid trebuia sa apara inca din primul film, dar s-a renuntat la aceasta idee. Este personajul cu care trebuie sa se lupte membrii Justice League, foarte asemanator cu Thanos din MCU. Ceea ce a inceput Zack Snyder inca din BVS merita dezvoltat, insa intr-un alt stil. Poate dupa ce Shazam, Aquaman, Wonder Woman si Batman vor avea parte de filmele lor, ar fi cazul de un nou film Justice League. Ar fi miscarea cea mai corecta in momentul de fata pentru DC. 


Upgrade

upgrade

O surpriza placuta este acest film. Cu un buget mic, cativa actori buni, Upgrade este un film ce depaseste toate asteptarile. Felul in care se termina, lasa loc de o continuare. Totusi, de ce un film atat necunoscut ar merita o noua continuare. Ca film de actiune, este printre cele mai bune ale anului 2018. Are un ritm excelent, o poveste interesanta ce ar merita dezvoltata. Nu il putem incadra ca fiind un Sf in totalitate, ci mai degrada o poveste petrecuta intr-un viitor foarte posibil.
Foarte multe filme extrem de cunoscute au parte de numeroase continuari, asa numitele prequels si sequels, sunt 2 tipologii de filme extrem de cunoscute in ultima vreme. Probabil ca un film atat de simplu la prima vedere ar putea avea o continuare decenta, poate chiar mai reusita decat majoritatea. 


World War Z

Pentru un film cu zombie, World War Z impresioneaza exact atat cat trebuie, iar Brad Pitt ridica nivelul filmului cu mult. Au existat anumite discutii pentru o eventuala continuare, dar care au ramas la acest stadiu. Sanse inca sunt si in momentul de fata, dar o problema importanta este legata de bugetul de productie. La fel ca in cazul Mad Max, si acest film asteapta sa se rezolve anumite probleme pentru a incepe productia.
Intr-adevar, vorbim de o continuare ce merita facuta, la fel cum multe filme bune din aceasta perioada ar trebui sa aiba parte de continuari. In schimb, foarte multe filme slabe sau mediocre ajung sa faca parte in trilogii. 


2012

21212

Pentru un film despre sfarsitul lumii, Roland Emmerich aduce in prim plan o mega productie, poate nu asa de buna precum se anunta, dar un clasic pentru acest gen. Finalul filmului propune o idee interesanta despre cum ar putea arata lumea dupa dezastrele produse. Multe zone ale globului au fost schimbate, iar supravietuitorii din acele nave trebuie sa gaseasca o noua casa. La prima vedere, este o idee abordabila de un nou film, dar care a fost pierduta de mult timp. Intr-adevar, acest gen de filme despre sfarsitul lumii si-au pierdut din succes, iar in ziua de astazi, nici nu se mai pune problema aparitiei unor astfel de productii.
2012 este printre putinele filme de genul ce propune un final aparent discutabil. Armageddon este un film asemanator, dar care ne ofera un final mai concret. 

Captain America 4

cap

Dupa evenimentele din Avengers Endgame, Captain America se intoarce in timpul lui si traieste o viata intreaga alaturi de Peggy Carter. Insa, inainte de acest lucru, Steve trebuie sa returneze toate pietrele la locul lor si Mjolnir-ul lui Thor, pentru a pastra linia timpului intacta. Ca si film, ar fi o incheiere perfecta pentru Steve Rogers. Este clar ca in toata perioada in care a stat alaturi de Peggy au existat evenimente la care a participat, dar si situatii in care nu a trebuit sa intervina ( moartea parintilor lui Stark).
Intr-adevar, Endgame este un final asteptat pentru Tony Stark si Steve Rogers, dar nu si pentru Thor, care va aparea in urmatorul Guardians of the Galaxy si Thor 4. Daca Iron Man este deja istorie, nu se poate vorbi de aceeasi situatie cu Captain America, care mai poate avea parte de un singur film. Insa, dupa toate zvonurile care apar, directia in care MCU se indreapta este total alta. Eternals si Black Widow vor aparea in 2020, alaturi de Falcon&WinterSoldier, iar in 2021 Thor 4, Doctor Strange and the Multiverse of Madness, Loki, Shang Chi si Hawkeye vor completa acest Phase 4. 

Source Code 2

code
Daca ai vazut acest film, atunci iti vei da seama ca finalul este deschis pentru orice. Pana la urma, farmecul unui film reusit tine in mare masura si felul in care se termina. Source Code propune o poveste complexa, iar Jake Gyllenhaal este o alegere perfecta pentru astfel de filme. Daca Donnie Darko sau Enemy sunt filme extrem de complicate, acest film e ceva mai accesibil. Bineinteles, orice film despre calatorie in timp are momente ceva confuze, insa per total intreg filmul pare usor de inteles. In plus, finalul schimba total intreg filmul si propune o noua idee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *