Shazam: Origini

Dupa Wonder Woman si Aquaman, DC continua sa se extinda cu un nou film, Shazam. Cunoscut initial sub numele de Captain Marvel, acesta a debutat pentru prima oara in februarie 1940, fiind unul dintre cele mai vechi caractere DC. Apoi, in 1972, a trebuit sa treaca la numele de Shazam, dupa ce Marvel a inregistrat acelasi erou in anii 60′. Au existat ceva controverse in trecut, chiar si asemanarea cu Superman aparuta in 1953. Insa, cea mai cunoscuta este cea cu Marvel. Cu toate acestea, Shazam debuteaza in cinematografe in data de 5 aprilie 2019. Pare sa urmeze succesul filmelor Aquaman si Wonder Woman, fiind apreciat de majoritatea criticilor, cu un scor de 93% pe Rotten Tomatoes. Nu-i de mirare ca a obtinut un asemenea scor, are un stil apropiat de majoritatea filmelor MCU. Este lucrul care a lipsit in primele filme din DCEU, unde Zack Snyder a introdus acelasi stil inchis, precum in filmul Watchmen. Daca BVS a fost in totalitate o creatie a lui Snyder, Justice League este o combinatie intre Joss Whedon, regizorul primelor 2 filme Avengers, si Snyder. Si rezultatul il stim cu totii, filmul sufera teribil, mai ales din cauza numeroaselor scene eliminate. 


Shazam este eroul de care are nevoie DCEU in acest moment. Are o istorie indelungata in comics-uri, o intreaga disupta cu Marvel, inamici si puteri ce se aseamana cu cele ale lui Superman. 

Numele de SHAZAM

Shazam este un vrajitor antic, cunoscut sub numele de Mamaragan, ajuns la batranete si care ii ofera lui Billy Batson puterile. Timp de secole, Shazam s-a luptat cu fortele raului. Acelasi moment va fi introdus si in film, unde Billy Batson este ales sa devina Shazam. Black Adam, principalul inamic, are aceleasi puteri ca si Shazam, primite de la vrajitor in urma cu 5000 de ani. La prima vedere, Dr Sivana va fi personajul negativ din film, iar Black Adam va avea propriul film. Seven Deadly Sins sunt de asemenea, inamici din comics-uri ai lui Shazam, care posibil sa aiba o aparitie in film. Asadar, premise pentru un film reusit sunt destule.
Numele de Shazam este un acronim provenit de la 6 eroi legendari, “Solomon”, “Hercules”,” Atlas”, “Zeus”, “Achilles”, “Mercury”. Intelepciunea lui Solomon, forta lui Hercules, stamina lui Atlas, puterea lui Zeus, curajul lui Achilles si viteza lui Mercury sunt abilitatile lui Shazam. La prima vedere, abilitatile lui Shazam il fac unul dintre cei mai puternici eroi DC. Ca si forta, poate fi comparat cu Superman. La fel ca si in cazul vitezei, unde se poate compara cu The Flash. Sunt nenumarate momente in comics, cand Shazam l-a invins pe Superman si chiar l-a egalat pe Flash la viteza. Ramane de vazut cum vor fi abordate puterile lui Shazam, avand in vedere ca Billy Batson este un copil de 14 ani. Superman are aceea vulnerabilitate la kryptonita si la Red Sun, insa Shazam nu are nici o vulnerabilitate. Singurul impediment este ca pe langa puterile de care dispune, Billy este totusi un copil. Poate sa zboare, se poate reface in cateva secunde, are viteza, forta, puteri super-umane si poate scoate fulgere din maini. Cam asa ar suna intr-o varianta mai simpla puterile lui Shazam.

Inamici

Dr Sivana, Black Adam, Seven Deadly Sins sunt cei mai cunoscuti inamici ai lui Shazam. Daca Black Adam are aceleasi puteri ca si Shazam, Dr Thaddeus Sivana este un geniu, la fel ca si Lex Luthor. In trailer, Sivana ii opreste un pumn al lui Shazam, fara sa fie deranjat. Sunt ceva modificari ce le vom descoperi cel mai probabil in film. Cel mai probabil, Sivana va fi o adaptare a comics-urilor din 2011 “New 52”. Chiar si costumul lui Shazam este inspirat din New 52.
Black Adam va fi jucat de Dwayne Johnson, iar filmul in care The Rock va juca va fi o poveste separata de Shazam. Un origin story, bazat pe New 52, unde Black Adam este mai degraba un anti-hero, in loc de villain. Hawkman, Stargirl si Atom-Smasher sunt posibili implicati in povestea filmului. Pe Black Adam, il mai poti gasi recent in povestea jocurilor Injustice, unde nu este acel personaj negativ, ci mai degraba un anti-hero.
Seven Deadly Sins vor avea un rol in film, insa Dr Sivana va fi personajul negativ. De asemenea, Mister Mind si Monster Society Of Evil, cel mai probabil o sa ii vedem in urmatorul film. La fel ca si in cazurile Aquaman si Wonder Woman , filmele urmatoare promit noi personaje negative. Cheetah, Black Manta, Mister Mind, Black Adam sunt personajele negative ce vor aparea in urmatoarele filme DC. La acest capitol, DC se pare ca reuseste sa urmareasca originile din comics-uri, unde aceste personaje negative sunt legate de eroii principali.

Billy Batson

Cum Bruce Wayne este Batman, iar Clark Kent, Superman, Billy Batson este Shazam. In comics-urile originale, Billy este un orfan de 14 ani, ce este ales de catre vrajitor, sa devina Captain Marvel/Shazam. Insa, Billy nu este singurul care are aceste puteri. Familia Marvel este ceva mai mare, Freedy Freeman( Captain Marvel Jr), Eugene Choi, Pedro Pena, Darla Dudley si Mary Batson( Mary Marvel). Fiecare, la o simpla strigare a cuvantului “Shazam”, se transform in formele lor de adulti. Cat despre aparitia in film, este clar ca Billy va fi singurul ce va deveni Shazam. Sunt multe elemente din comics-uri ce nu pot fi incluse intr-un singur film. Black Adam era cel mai indreptatit sa apara in film, fiind legat de originile lui Shazam si ale lui Dr Sivana. Cel mai probabil, familia Marvel va avea un rol ceva mai mare in urmatorul film, iar de existenta lor este cunoscuta inca din acest film. Daca toate lucrurile vor evolua in sensul care trebuie, Black Adam va aparea in al treilea film, fiind cunoscut programul incarcat al lui Dwayne Johnson.

Shazam va avea cel mult o trilogie, Aquaman la fel, iar Wonder Woman este deja la al doilea film. In viitorul apropiat, DC se va axa pe astfel de filme, fara o noua continuare Justice League. O miscare destul de bine gandita si de siguranta, mai ales dupa esecul Justice League. Suicide Squad(2021) va fi un reboot total al filmului din 2016, astfel ca evenimentele de dupa BVS au fost anulate. Sa nu uitam de Ben Affleck si retragerea sa din rolul Batman, cat si de nesiguranta unui film cu Flash. Toate acestea sunt de domeniul trecutului. Sa nu uitam de Man Of Steel 2, care se pare nu va mai aparea niciodata. Cu toate acestea, Shazam pare sa aiba un viitor in viitoarele filme DC.

Postari asemanatoare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *