Captain Marvel: Origini

Cel mai nou film Marvel va debuta in cinema pe data de 8 martie, cand o sa vedem pentru prima oara pe ecrane unul dintre cele mai puternice eroine din istorie, Captain Marvel, jucata de Brie Larson. Este de departe filmul lunii Martie, o pregatire speciala pentru Avengers: Endgame. Povestea filmului este in anii 90′, cu mult inainte de primul film Iron Man. Ca si ordine cronologica, este al doilea film MCU, dupa Captain America: The First Avenger. Insa, dupa cum cei de la Marvel ne-au obisnuit cu importanta fiecarui film in parte, Captain Marvel va avea o semnificatie importanta in urmatoarele filme MCU. A fost deja anuntat ca “Phase 4”, urmatoarele serii de filme MCU, Carol Danvers va fi un personaj important. Primul film din aceasta serie va fi Spider-Man: Far From Home, iar Avengers: End Game ultimul din “Phase 3”.

Carol Danvers a aparut pentru prima oara in 1968 fiind un pilot al fortelor aeriene si coleg cu Mar-Vell. Yon-Rogg, inamic al lui Mar-Vell, o rapeste pe Carol Danvers. Mar-Vell se sacrifica pentru a o salva pe Carol, iar aceasta devine jumatate Kree-jumatate om. Timp de 30 de ani a fost numita Miss Marvel, apoi in 2012 preia numele de Captain Marvel, dupa moartea lui Mar-Vell. Aceasta ar fi istoria scurta a celor de la Marvel. Nu este cel mai dezvoltat caracter Marvel, are o istorie destul de indelungata, insa nu asa de populara. In schimb, DC are un caracter cu acelasi nume. Este vorba de Shazam, al carui nume original a fost Captain Marvel. A aparut pentru prima oara in decembrie 1939, fiind printre primii eroi din universul DC. In 1972, a trecut la numele de Shazam, deoarece in anii 60′, Marvel debuteaza un caracter cu numele de Captain Marvel( Mar-Vell). Desi parea confirmat la un moment dat, Jude Law nu il va juca pe Mar-Vell, ci pe Yon-Rogg, un extraterestru Kree. Posibil sa fie personajul negativ al filmului, alaturi de Ronan.

Multi fani considera ca Shazam este originalul Captain Marvel. Faptul ca, Shazam va avea un film la nici o luna distanta de Captain Marvel, se observa inca odata rivalitatea dintre DC si Marvel. Shazam debuteaza pe 5 aprilie, cu doar 3 saptamani inainte de Avengers: Endgame. Asadar, primele 2 luni de primavara aduc 3 filme cu super-eroi, plus Hellboy, 12 aprilie. Pentru majoritatea fanilor, o astfel de rivalitate nu pare sa fie atat de importanta. Atat Marvel, cat si DC, scot filme in fiecare an.
Puterile ei constau in forta puternica, rezistanta mare la lovituri, stamina si structura noului ADN care ii permite sa reziste la orice fel de otrava sau toxina. Totusi, de-a lungul istoriei Carol Denvers a fost cunoscuta si ca Binary, in acel timp aceasta putea sa foloseasca energia unei “Gauri albe”, dandu-i puterea de a controla energia stelelor, spectrul electromagnetic si gravitatea. Insa zborul si abilitatea de a trai in spatiu fara nevoia de oxigen sunt alte super-puteri pe care le-a aratat in toti acesti ani. In MCU, potrivit lui Kevin Feige, Captain Marvel este cea mai puternica eroina dintre toti membrii Avengers, peste Hulk sau Thor. Pare destul de greu de imaginat, dar ramane de vazut clar in urmatoarele filme. Vorbim totusi de MCU, unde filmele nu respecta istoria exacta din comics-uri. Sunt foarte multe teorii legate de puteriile lui Captain Marvel. Samuel L Jackson declara acum cateva saptamani faptul ca Captain Marvel are abilitatea de a calatori in timp. Pare mai degraba un spoiler, dar care ramane de vazut daca este si adevarat.
Galeria de “villains” este destul de mica in comparatie cu alti eroi Marvel insa Captain Marvel s-a infruntat cu Ronan the Accuser, MODOK, Deathbird sau Yon-Rogg. Cum nici Ant-Man nu are inamici asa cunoscuti cum are Spider-Man, ne asteptam ca in MCU sa apara ceva modificari. Asteptam momentul in care il va infrunta pe Thanos. Sunt foarte multe teorii legate de urmatorul film Avengers. Cel mai probabil in filmul Captain Marvel, o sa vedem cateva detalii legate de End Game.

Captain Marvel debuteaza pe marile ecrane pe 8 martie. Foarte multe personaje din filmele anterioare MCU isi fac din nou aparitia, Nick Fury, Phil Coulson, Ronan, Korath. Dar si personaje noi, cum ar fi, Talos, Supreme Intelligence sau Minn-Erva. Premise pentru un film reusit exista, desi exista o intreaga controversa cu acest film. Este primul film MCU cu un personaj feminin in rol principal. Ar mai fi The Wasp in ultimul film Ant-Man, insa acolo povestea este in mare parte despre Ant-Man.

Trailer Captain Marvel

Postari asemanatoare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *