Fifa 19: Review

In fiecare an cei de la EA scot o noua versiune a jocului Fifa, imbunatatia sau nu, important este ca jocul ramane unul dintre cele mai populare din lume. Ca si fan al jocului, nu il puteam rata nici anul acesta, desi aveam unele indoieli. Pe internet, au umblat multe zvonuri cum ca ar fi la fel ca si Fifa 18, insa nu toate sunt adevarate. La fiecare versiune noua a jocului se aduce ceva nou, chiar daca nu intotdeauna este la fel de apreciata de catre fani. In acest an, noutatile pentru FIFA 19 au venit destul de greu. Chiar si anuntul cu UCL si EL a venit chiar pe ultima suta de metri. Am gasit cateva imbunatatiri pentru Fifa 19, dar si ceva minusuri. .
1. Uefa Champions League si Europa League
Probabil cea mai importanta schimbare asupra jocului este UCL si EL. Dupa o lunga perioada, cam din 2007, cele mai importante competitii revin la cei de la EA. Avem pana si imnul la inceputul fiecarui meci de Ucl si El, grafica, cam tot ceea ce vezi la televizor. Poti juca la kick- off orice fel de meci( grupe, finala, semi-finala), dar si orice alta competitie din joc. De exemplu, poti juca finala cupei Spaniei, bineinteles cu echipe din Spania. 2. House Rules
2. House Rules
Probabil cel mai atractiv si nou mod adus la Fifa 19 este House Rules. Este de preferabil sa joci cu inca cineva toate modalitatiile de joc. Este o imbunatatire vizibila si chiar bine venita pentru kick-off. Avem, pentru inceput, Long Range, orice gol din afara careului valoreaza 2 goluri, iar din careu 1 gol. Apoi survival, unde daca marchezi iti va iesi un jucator aleatoriu din echipa. Headers&Volleys, unde e valabil orice gol din voleu, lovitura de cap, penalty si lovitura libera. Si probabil, cel mai interesant mod este No Rules. Singura regula este ca trebuie sa dai gol, in rest, poti sa stai in offside si sa faultezi cat vrei. Mai avem si cel mai bun din 3 meciuri, din 5 meciuri, din nou o modalitate perfecta pentru jocul in 2 De altfel, ceea ce este imbunatatit intr-o mare masura, este jocul in 2, prin aparitia acestor moduri.
3. The Journey
Fifa 19 continua seria The journey si anul acesta si aduce in prim plan noi elemente, cat si o noua poveste. O poveste ce ii are de data aceasta, pe Alex Hunter, Danny Williams si Kim Hunter. Sunt multe imbunatatiri pe care le vei gasi numai la The Journey, cum ar fii Fifa 1969. O adaptare a fotbalului din 69′, plin de noroi, foarte dur, exact cum ti-l imaginezi. Insa este destul de putin, dar este ceva nou adus in joc. Regasim multe alte lucruri noi, dar care fac parte din poveste. Povestea in sine, cum am mai zis mai sus, este impartita de cele 3 personaje. Avem dialoguri, intrigi, iar pe langa meciurile de fotbal, avem peste 4 ore de scene. Mai bine zis, avem un sezon nou din serialul The Journey.
4. Grafica & Gameplay
Este o imbunatatire usoara a graficii la Fifa 19. Daca ai jucat Fifa 18, cat si celelalte, in fiecare an se modifica ceva. Insa, cel mai probabil, cei de la EA au ajuns la un stadiu in care nu mai pot schimba multe. Cat despre gameplay, viteza un pic schimbata, golurile s-au mai imbunatatit, in rest nu sunt multe schimbate. Avem un comentariu nou pentru UCL si EL, grafica speciala pentru ambele competitii. Stadioanele sunt mult mai multe ca anul trecut. Avem 18 stadioane in Spania, in afara de Camp Nou, care este exclusiv la PES. Campionatul Chinei este de asemenea o noutate, insa lipseste nationala Braziliei. Mai exact, toti jucatorii lipsesc, in afara de Neymar.
5. Ultimate Team
Ultimate Team ramane cel mai de succes mod adus vreodata de EA. Anul acesta avem o imbunatatire in ceea ce priveste sistemul de joc. Avem o competitie, Weekend League, la care trebuie sa obtii un anumit numar de puncte pentru a juca. Se elimina sistemul clasic Season, unde porneai din divizia 10 pana la divizia 1, intr-o maniera mult mai interesanta. La inceput vei juca 5 meciuri, iar in functie de nivelul aratat vei fii repartizat intr-o divizie. Premiile pentru fiecare rang atins sunt mult mai atractive. Poti chiar sa alegi premiul oferit. Si vorbim de premii de un anumit numar de coins-uri, pack-uri mult mai multe fata de alti ani.
Exista si un mare minus ce i-a nemultumit pe foarte multi fani. Carrer Mode a ramas la fel de la FIFA 14 incoace. Avem UCL si EL, insa in mare parte nu s-a schimbat mare lucru. Meniul este acelasi, dar intr-o alta culoare. Cateva animatii noi, la inceputul meciului, cat si la final. Coregrafii noi, in special la derby-uri si cam atat. Negocierile sunt la fel, primesti aceleasi oferte de la nationale in fiecare sezon. O imbunatatire ar fi eliminarea acestor oferte care nu se sfarsesc niciodata sau macar o optiune de a le ignora.
Daca este sa facem referire la versiunea de la FIFA 18, Fifa 19 este mult mai bun doar pentru ca avem UCL si EL. FIFA 19 merita jucat, cel putin daca ai jucat toate celelalte jocuri si special daca esti fan Fifa. Personal, as recomanda Fifa 19 in detrimentul celor de la PES, si nu pentru ca este un joc extraordinar si pentru ca pastreaza aceeasi formula in fiecare an.

Nota: 8/10

8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *