10 lucruri despre 10 ani de Minecraft

Acum 10 ani, Notch a lansat oficial pentru public prima versiune a jocului, care in acest timp a ajuns cel mai bine vandut joc din istorie, intrecand Tetris, cu peste 176 de milioane de unitati si peste 90 de milioane de jucatori lunar, in anul 2018. Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri pentru copiii, dar nu numai, jocul fiind popular si in randul adultilor. De-a lungul timpului, acest joc a fost promovat pe Youtube de catre clasicii industriei, daca ii putem numi asa, CaptainSparklez, Sethbling, SkyDoesMinecraft, Antvenom si chiar Pewdiepie. Pentru acesta, primele sale videoclipuri au fost jucandu-se Minecraft. In momentul de fata, Pewdiepie este pe locul 2 in topul abonatilor pe Youtube, avand peste 90 de milioane de urmaritori. In anul 2014, Microsoft a anuntat oferta de 2.5 miliarde de dolari catre Notch pentru a detine brand-ul Minecraft.

Minecraft este un joc sandbox fara un scop principal. Astfel, jucatorii au libertatea de a face orice intr-o realitatea 3D plina de block-uri, de la vanat, la construit sau luptand chiar impotriva unui dragon. Minecraft-ul vine in mai multe moduri de a juca: Survival, Creative, Adventure, Hardcore sau Spectator. Poate ca in viata ta ai intalnit macar o persoana care s-a jucat acest joc sau chiar tu esti cel care a jucat. Asadar, v-am pregatit 10 lucruri interesante despre Minecraft pentru aniversarea de 10 ani.

1. Numele original

In primele zile de la lansarea oficial, Minecraft-ul era referit simplu ca si Cave Game. Notch a realizat prima versiuna in doar 6 zile. Jocul a urmat o serie majora de schimbari, numele devenind Minecraft: Order of the Stone si intr-un final ajungand la simplul Minecraft.

2. Primul mod

Minecraft-ul si istoria sa cu modurile este una dintre cele mai frumoase. In toata istoria sa au fost create unele dintre cele mai memorabile moduri sau modpack-uri, primul care a creat un nou drum pentru developerii de moduri a fost Aether, unde puteai calatori in alta dimensiune. Totusi, unul dintre primele moduri create a fost in versiunea Alpha a jocului, iar acest mod consta in a putea zbura sau deschide inventarul creativ, modul acesta poate fi gasit acum prin numele de Too Many Items. Buildcraft a fost unul dintre primele moduri mari pentru Minecraft, adaungand un numar mare de noi iteme si mecanisme.

3. Mobs

Unul dintre cei mai importanti monstrii este Creeper-ul, care cu timpul a devenit cel mai cunoscut si astfel, un simbol al jocului. Creeper-ul a luat nastere dintr-o greseala de cod din partea lui Notch, cand acesta a gresit codul pentru porc. Enderman-ul este in continuare asemanat cu Slender Man, amandoi avand o structura a corpului asemanatoare, iar la amandoi nu le place ca playerii sa-i priveasca direct in ochi. Un alt mob legendar este Mooshroom-ul sau in romana, Ciuvaca. O combinatie iesita din comun dintre o vaca si o ciuperca, a devenit cel mai bun animal pentru sursa sa infinita de supa de ciuperci.

4. Gold > Diamond

Da, uneltele de aur sunt mai bune decat cele de diamant in ceea ce consta viteza utilizarii. Dar daca vorbim de durabilitate, diamantul este superior fata de orice altceva din joc.

5. Lumea infinita

Minecraft-ul nu este infinit, limita sa de blockuri este de 30 de milioane unde zona devine din ce in ce mai stranie, numita Farlands. In anul 2011, un streamer cu numele de JL2579 a reusit unul dintre cele mai impresionante drumuri, mergand pe un rail pana la limita lumii. Ulterior, Farlands a fost inlocuit cu un border care nu permite trecerea.

6. Hunger Games

Daca Fortnite, PUBG au ajuns extrem de populare in ultimii ani, cea mai populara aparitia a genului de joc Battle Royal se gasea pe serverele de Hunger Games in Minecraft. Hunger Games a fost cel mai de succes mod pentru servere produs vreodata si implicit a adus cei mai multi jucatori. CaptainSparklez si xRpmx13 au adus cea mai mare popularitate acestui “mini-game”.

7. Jocuri, muzica, filme

Minecraft a adus cel mai probabil un record de incercari de replicare a jocului pe toate platformele. Minecraft Story Mode este un joc creat de Telltale Games care aduce prima poveste originala in Minecraft spusa in modul autentic al celor din Telltale. Minecraft: Dungeon este urmatorul joc de urmeaza sa apara probabil anul acesta, jocul este de tip dungeon-crawler, asemanator cu The Binding of Isaac. Minecraft, filmul urmeaza sa apara in anul 2022. Muzica in Minecraft sau despre a fost intotdeauna existenta, de la hit-ul Revenge care a facut ravagii in intreaga lume, acum 7 ani.

8. Halloween si Craciunul

In timpul Halloween-ului aproximativ toti mobii au sansa sa aiba un dovleac pe cap, iar liliecii sunt capabili sa se spawneze la un nivel de lumina sub 6. De craciun, lucrurile sunt total altfel. Chestu-urile au schimbate skinurile clasice intr-un mod care semnifica cadourile de Craciun, iar mesajul “Merry X-Mas” va aparea ca splash-text.

9. Easter Egg-uri

Minecraft-ul este plin de easter-egg-uri care continua sa apara mereu, cel mai semnificativ este nametag-ul “jeb_” ce poate fi folosit pe o oaie astfel incat culoara sa se schimbe in fiecare secunda. Continuam tot cu nametag-urile, “Johnny” pus pe un Vindicator il va face sa atace orice mob, easter-egg-ul reprezentand personajul Johnny din The Shining; “Dinnerbone”, utilizat pe orice mob il va intoarce invers; “Toast” folosit pe un iepure va schimba skin-ul complet.

10. Herobrine

Despre Herobrine se pot zice foarte multe, pana si existenta sa este un mit. Totul a pornit de la un Copeland a creat un tablou ce semnifica skin-ul lui Herobrine. Primele informatii referitoare la el au constatat in o descriere a comportamentului sau, acesta construind tuneluri de 2×2 si piramide in jurul jucatorilor si distrugand tot ce a fost construit. Herobrine arata identic cu skin-ul clasic, Steve, insa acesta prezinta o pereche de ochi diferiti fata de Steve, ei fiind total albi. Herobrine poate insemna partea negativa a lui Steve.
Herobrine este doar un personaj al unei povesti horror care nu o sa fie niciodata inclus in jocul principal, insa acesta continua sa bantuie prin povestile create de comunitatea Minecraft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *