
Ca si poveste, poate ca exista ceva probleme. Iti poti da seama inca din primele scene ale filmului, cand ni se prezinta personajele umane. Emma Russel ( Vera Farmiga), si fiica ei Madison Russel( Millie Bobby Brown) sunt in centrul atentiei, la care il mai putem adauga pe Mark Russel( Kyle Chandler). Povestea incepe din primul film Godzilla, cand familia Russel se afla in mijlocul dezastrului produs de Godzilla. 5 ani trec de la acel moment, iar Emma si Madison locuiesc intr-o baza de cercetare pentru acesti monstrii. De aici, incepe cu adevarat filmul. Mark este adus de catre o echipa de cercetatori Monarch pentru a opri aceasta aparitie inevitabila a multor monstri. Exista un program creat de catre Emma si Mark pentru a-i putea controla pe Godzilla si pe alti monstri, iar intreg filmul se concentreaza asupra acestui dispozitiv si pe utilizarea lui. Exista si un personaj negativ, Jonah Alan, care este prezentat in acest fel, dar nu are parte de o dezvoltarea mai mare. Aici exista si rasturnare de situatie, dar care pare evidenta la inceput si care in final dispare total din context. Actiunea porneste din perspectiva umana, multe personaje care incearca sa gaseasca solutii de a opri aceste creaturi, si se termina cu Godzilla, asa cum era normal sa se intample.


Ca durata, 2 ore si 11 minute poate parea exact cam cat ar trebui. Depinde daca ti-a placut de la inceput sa nu, insa cam dupa prima ora de film, ritmul este unul bun si lucrurile incep sa aiba mai mult sens. Regizorul este Michael Dougherty, un nume nu asa de cunoscut la prima vedere, dar care se numara printre scenaristii filmelor X-Men: Apocalypse sau Superman Returns. Ca ordine in acest univers, Kong: Skull Island ar putea fi pe primul loc, Godzilla primul film pe al doilea, iar acest din urma pe locul 3. Ramane de vazut in ce directie vor aborda duelul legendar dintre Kong si Godzilla, vorbind totusi de acelasi studio, Warner Brothers, care a produs Batman v Superman sau Justice League. Nu pare cel mai corect duel, insa dupa cum ne anunta posterul oficial, numai unul poate sa fie regele monstrilor.

Exista o diferenta uriasa intre ceea ce considera criticii si audienta, lucru destul de intalnit in ultima vreme. Aladdin este ultimul exemplu ce s-a aflat in aceasta situatie, fiind extrem de apreciat de catre intreaga audienta (94%), insa nu aceeasi parere din partea criticilor ( 56%). De cele mai multe ori, aceasta diferenta pare sa fie irelevanta. In acelasi timp, exista anumite cazuri unde criticii au pareri mai bune decat au fanii ( Star Wars : The Last Jedi). Si in cazul de fata, parerile pot fi impartite, mai ales ca vorbim de o productie extrem de complexa, plina de efecte speciale.