Cele mai reusite/gresite momente din Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home este un film decent, daca il comparam cu alte filme din MCU. Categoric, nu este nici cel mai slab si nici cel mai bun. La nivelul filmelor Avengers, poate sa se compare cu Age of Ultron, iar cu Infinity War sau Endgame nu se pune problema. Propune un inamic nou pentru MCU, Mysterio si iti ofera o incheiere pentru Infinity Saga exact asa cum trebuie. A inceput cu Iron Man si se termina cu Spider-Man, care incearca acum sa dovedeasca ca merita sa fie eroul in care Tony si-a pus increderea.

Filmul are momente bune, dar si momente ceva mai neinspirate, sa le zicem asa. In mare parte, actiunea este asemantoare cu cea din Homecoming, acelasi stil, glume si un Peter Parker aflat inca la o varsta mica pentru un erou, 16 ani. De aici, cel mai probabil reiese o mare nemultumire in randul multor persoane. In comics, Peter Parker este muscat de acel paianjen la 13 ani sau in altele la 15 ani. Deci, undeva pe acolo se afla originea. In MCU, avem parte de o versiune inca la inceput, fara experienta si cu dorinta de avea o viata normala alaturi de prieteni. Mare parte din film se concentreaza pe acest lucru, Peter renunta cu greu la vacanta de care avea nevoie, pentru a salva situatia. Pare normal dupa evenimentele din Endgame si cei 5 ani pierduti sa ai nevoie de o vacanta cu prietenii. Intr-un fel, il putem vedea pe Peter in 2 ipostaze: prima cea din Homecoming, cand isi doreste sa devina Avenger si sa lupte cu infractorii si cea din Far From Home, cand simte ca are nevoie de o pauza.

5 momente reusite

1. Scenele de actiune

Mysterio este renumit pentru iluziile si hologramele pe care le foloseste in luptele cu Spider-Man. In film, are o echipa intreaga ce il ajuta si pare o idee foarte buna. Momentele in care il ataca pe Spider-Man si aproape ca il invinge sunt de departe cele mai reusite din film. In final, toata batalia este bine construita, Spider-Man isi foloseste “Spider Sense”, desi denumirea folosita este total aiurea si il opreste pe Mysterio. De oprit, pare greu de crezut pentru ca vorbim de un maestru al efectelor speciale si orice e posibil. Era de asteptat ca mare parte din aceste scene de actiune sa fie defapt o incercare a lui Spider-Man de a iesi din iluziile si hologramele lui Mysterio. Felul in care sunt construite aceste scene ridica foarte mult filmul.

2. J. Jonah Jameson

J K Simmons se intoarce pentru acest rol legendar si rezolva unul din lipsurile acestui Spider-Man in MCU. Practic, Jameson este un personaj legat in totalitate de Spider-Man si singura varianta este J K Simmons. Este primul actor din filmele anterioare ce isi reia rolul in MCU. Scena din final nu este decat o confirmare ca Jameson este in MCU si ca il uraste pe Spider-Man. Apoi, ca dezvaluie cine e cu adevarat Peter Parker, cu ajutorul lui Mysterio, este o idee ce clar se va dezvolta in urmatoarea parte. Poate un inceput de Sinister Six sau mai multi inamici intr-un film, orice este posibil in momentul de fata. Daca intreg filmul se desfasoara mai mult pe partea aceasta cu Avengers si tot ce s-a intamplat in Endgame, Jameson este oarecum confirmarea ca urmatoarele parti vor dezvolta mai mult lumea aceasta a lui Spider-Man.

3. Nick Fury este Skrull

Odata cu aparitia acestor skrulli in MCU, a aparut intrebarea cine este cu adevarat un skrull si cine este om. Au existat zvonuri cu cativa membrii Avengers, insa Nick Fury pare sa fie cel mai potrivit. Nu se stie de cat timp Fury sta ascuns acolo pe nava, iar Talos ii tine locul. Cert este ca se realizeaza planul lui Stark, acela de a construi un sistem de aparare al Pamantului, iar Fury este cel care se ocupa de acest lucru. Este o situatie din comics-uri, unde Nick Fury este cel care construieste o intreaga baza, cu scopul de a apara planeta de extraterestrii.
Sunt numeroase momente in film in care Fury nu pare acel spion cu care ne-am obisnuit si in final, vine aceasta scena ce clarifica tot. Faptul ca are incredere in Mysterio este un motiv clar ca ceva nu e in regula cu Fury, sau chiar cu Maria Hill.

4. Mysterio

Jake Gyllenhaal este unul din cei mai talentati actori ai momentului. Acest rol i se potriveste, asta este clar si nu incape vreo indoiala. Poate ca se afla in aceeasi situatie cu Tom Hardy/Venom, ambii actori par mult prea buni pentru ce personaje interpreteaza. Este un personaj asteptat pentru filmele cu Spider-Man. Vulture si Mysterio fac parte din Sinister Six, iar felul in care se termina filmul, ne asteptam ca urmatoarea parte sa se indrepte spre acest moment. Ca motivatie, Mysterio porneste tot de la o disputa cu Stark, la fel cum si Vulture a a avut in prima parte. Ideea de multivers cade pentru moment, Quentin Beck face parte din acest univers si este inca o consecinta produsa de Tony Stark si Avengers. Totusi, foarte posibil sa fie cam ultimele referinte catre Stark intr-un film Spider-Man, deoarece acum toata lumea stie cine este cu adevarat Peter Parker.

5. Peter se detaseaza de Tony Stark in final

Era un moment destul de asteptat, in special dupa modul in care trailerele au tot indicat acest lucru. Peter este totusi un copil, care face greseli, poate normale pentru varsta lui. Ii da lui Mysterio ochelarii, fara sa il cunoasca atat de bine, numai pentru a fugi de aceasta responsabilitate. Bineinteles, aici intervine si planul lui Mysterio care anticipeaza fiecare miscare a lui Spider-Man, dar si a lui Nick Fury.
Aproape de ultima batalie, Peter are un moment de cadere, specific intr-un film cu super-eroi. Este momentul in care trebuie sa isi protejeze prietenii si sa il opreasca pe Mysterio. Faptul ca foloseste tehnologia lui Stark, isi creeaza propriul costum, reuseste sa treaca peste si sa devina eroul care trebuia sa fie.
Fiind ultimul film din aceasta serie Infinity Saga, referintele catre primul film Iron Man sunt numeroase. Cea mai interesanta pare sa fie melodia celor de la AC/DC cand Peter isi creeaza costumul, iar Happy il priveste mandru, realizand ca mostenirea lui Stark este intr-adevar, Spider-Man. 

5 momente gresite

1. Multe personaje neinteresante si poate prea multa comedie

Intr-adevar, colegii lui Peter si cei 2 profesori cu care sunt in excursie au parte de multe momente in film. Mr Harrington este amuzant, nimic de zis, poate un pic exagerat, dar se potriveste cu atmosfera filmului. Ned are parte de o scadere totala in film, are o relatie cu Betty si cam atat. Pur si simplu, este si el prezent acolo, fara sa aduca nimic nou in poveste. In schimb, MJ pare sa aiba o dezvoltare mai mare si lucrul acesta se vede in intreg filmul. Nu ar fi un lucru nou pentru Peter, care in toate filmele de pana acum, a existat ori Mary Jane ori Gwen Stacy. Per total, intre o scena cu acesti copii in excursie, ar fi mers mai bine o scena cu Peter Parker sau chiar cu Mysterio.
Pentru un film cu Spider-Man, trebuie sa existe comedie. Poate ca unele glume sunt facute special pentru un copil de 16 ani, ceea ce nu pare neaparat o greseala. Insa, atunci cand momentele de comedie sunt din ce in mai multe, la fel ca in Ragnarok sau Ant Man, posibil sa consideri filmul diferit fata de ce ti-ai inchipuit la inceput. Nu este ceva nou pentru Marvel sa faca un film plin de glume, ci mai degraba este o directie pe care o vedem de ceva ani incoace. Pana si Endgame a avut momente de comedie, in special cu Thor sau cu Hulk. 

2. Foarte multe scene taiate

Daca ai vazut vreun trailer, iti vei da seama ca anumite scene au fost taiate. La inceput, Spider-Man se lupta intr-un restaurant, in acel ultim costum primit de la Stark. Scena a fost taiata, iar motivul clar este durata totala din MCU, 3000 de minute. Totusi, sa il poti vedea pe Spider-Man oprind niste infractori de unul singur si in acel costum, este intotdeauna o idee buna. Scene mai sunt, cand Peter se duce sa isi ia pasaportul sau cand se duce catre Mr Delmar. De la primul trailer, care a aparut inainte de Endgame, foarte multe scene au fost modificate sau au aparut special asa.

3. Fara Sinister Six

Sinister Six este directia in care se indreapta aceste filme noi cu Spider-Man. Vulture si Mysterio au fost prezentati, iar Scorpion, Shocker exista si ei pe undeva. Pare destul de greu sa iti prezinte in fiecare film un personaj, apoi peste 5-6 filme, sa faca acest lucru. Insa, Spider-Man este personajul cu cei mai multi inamici din Marvel si ne putem asteptam la orice. Acum ca toata lumea stie cine este el cu adevarat, foarte multa lume isi va dori sa il prinda si sa ii faca rau. Norman Osbourne este asteptat si el in MCU, Dr Octopus la fel. In mare parte, lucrurile incep sa semene cu cea ce trebuia sa fie din primul film.

4. Unde e Dmitri?

Dmitri ne este prezentat la inceput, lucrand pentru Nick Fury in acea baza din Venetia. Apoi, este trimis tot de catre Fury sa ii duca pe Peter si colegii lui la Praga. Acolo este ultimul moment in care il vedem, pentru ca dispare pentru restul filmului. Nu se stie unde s-a dus sau ce a facut, insa este clar ca nu este ultima oara cand il vedem. Dmitri este The Chameleon in comics-uri, isi poate schimba infatisarea cu oricine, asemenea unui skrull. Poate ca el i-a luat locul lui Mysterio in final sau pur si simplu a disparut.

5. "Spider-Sense"

O abilitate speciala a lui Spider-Man este acest Spider-Sense, adica felul in care poate simti pericolul inainte sa se intample. Denumirea in film este total aiurea, facuta special pentru a intretina atmosfera inca copilareasca a filmului. Noroc ca nu este ceva oficial sau ca Peter sa accepte aceasta denumire pornita de la matusa May. Problema este ca uneori in film, Peter simte pericolul si in unele momente nu. In mare parte, are sens, pentru ca hologramele lui Mysterio nu sunt reale si nu prezinta un pericol real. Sa speram ca in urmatoarea parte, aceasta denumire va disparea, iar Peter va avea un cuvant de zis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *