5 motive pentru care plecarea lui Spider-Man din MCU este benefica

Dupa anuntul plecarii lui Spider-Man din MCU, au aparut foarte multe controverse despre Sony, Disney si care ar fi alegerea corecta. Se pare ca Disney a vrut 50% din viitoarele filme Spider-Man, o diferenta enorma fata de 5% cat era la inceput. Adevarul este undeva la mijloc, toate aceste sume raman la stadiul de zvonuri, insa este clar ca vom avea parte de o situatie la care multa lume nu se astepta. Spider-Man figura pe o lista de eroi care sa apara constant in urmatoarele filme din MCU si sa faca parte dintr-o noua echipa Avengers. Toate aceste lucruri raman totusi valabile, deoarece o noua intelegere se poate face oricand. Pana atunci, Sony va scoate 2 filme in 2020, Venom 2 si Morbius. Sunt 2 personaje legate oarecum de Spider-Man, astfel ca acest univers se va extinde cat de curand. Practic, Sony se va folosi de aceste personaje si va incerca sa copieze atat cat se poate din succesul celor din MCU.

Daca Spider-Man va ramane in cele din urma in MCU, atunci lucrurile sunt deja destul de clare. Se va alatura la un moment dat cu Avengers si va fi un personaj secundar. In toate filmele in care a aparut, in afara de cele cu el in rol principal, Spider-Man a avut un rol ceva mai mult simbolic, cu cateva scene, dar care au marcat acele filme. Legatura cu Tony Stark a fost baza acestor filme, a produs destule momente emotionante si cam ar fi cazul ca Peter Parker sa porneasca pe un drum, singur de data aceasta. Insa, sunt cateva situatii pe care cei de la Sony deja le-au in plan, mai ales dupa succesul Spider-Man: Into the Spider-Verse. 5 astfel de motive, situatii am extras mai jos, multe dintre ele sunt destul de cunoscute in momentul de fata.

1. Pe cont propriu

Spider-Man este de departe cel mai popular personaj Marvel. Are foarte multi inamici si mai tot timpul in comics-uri el a fost pe cont propriu, fara Tony Stark, Avengers sau altcineva care sa ii creeze un costum sau sa ii dea sfaturi. De altfel, filmele cu Tobey Maguire si Andrew Garfield au ilustrat perfect acest lucru, un Spider-Man de la inceputul transformarii si pana la un anumit punct. Acum insa, Tom Holland are deja 5 filme la activ, iar un nou inceput nu ar mai functiona. Este clar ca Sony va trebui sa gaseasca o solutie potrivita in momentul de fata pentru a-l introduce pe acest Spider-Man in universul lor, alaturi de Venom, Morbius si cine va mai aparea in viitor. Chiar daca influenta lui Tony Stark a functionat in mare parte in dezvoltarea lui Peter in MCU, ar fi momentul ca Spider-Man sa ia decizii de unul singur. Poate ca finalul din Far From Home nu este cel mai usor de evitat, insa cand este vorba de Mysterio, orice poate deveni imediat o iluzie. Jocul Marvel’s Spider-Man lansat anul trecut pe PS4, iti arata un Spider-Man deja matur, cu 8 ani experienta si care se lupta cu Sinister Six. Poate ca aceasta abordare ar trebui urmata si de Sony, sa ii ofere lui Peter Parker o dezvoltare spre un anumit moment in viitor, la fel cum filmele Avengers s-au indreptat spre Infinity War si Endgame.

2. Venom, Carnage, Morbius, Kraven, Miles Morales si multi altii

Venom 2 este deja anuntat, Morbius la fel si multe alte productii vor fi anuntate in perioada urmatoare. Pare destul de interesant sa il vedem pe Spider-Man alaturi de Venom( Tom Hardy) sau Morbius ( Jared Leto) intr-un posibil film. Stim ca Disney l-ar fi dorit si pe Venom in proiecte viitoare, insa Sony a ales o solutie ce pare sa functioneze. Nu sunt multe companii care sa concureze cu Disney in momentul de fata, insa se pare ca Sony are un avantaj important. Aproximativ 900 de caractere Marvel, in special cei legati de Peter Parker, apartin de Sony. Bineinteles, in aceasta suma apar si nume ceva mai neimportante, dar care la un moment dat in comics joaca un rol important. Dintre toate aceste personaje deja vehiculate, Carnage este cel mai interesant de descoperit dupa Venom. Este genul de inamic pe care Spider-Man nu il poate invinge singur, iar Venom poate fi cel care il ajuta. Ar mai fi Kraven, care pana in momentul de fata nu a fost introdus intr-un film, desi este un personaj important in comics-uri. Mysterio si Vulture au fost introdusi deja, au avut momentele lor la fel ca orice villain din MCU si nimic mai mult. Poate ca alte personaje negative Marvel nu sunt atat de populare si nu prezinta o atata importanta, insa majoritatea inamicilor lui Spider-Man sunt destul de cunoscuti.

3. Sony's Marvel Universe

Din moment ce Spider-Man se intoarce oarecum catre Sony, este clar ca acesta va fi in centrul tuturor filmelor viitoare. Un fel de Iron Man sau Captain America pentru MCU, asa vor incerca cei de la Sony sa-l aduca pe Spider-Man. Pare exact ca o comepetitie pe care cei de la Disney o castiga de ani de zile, insa Sony incearca sa echilibreze putin situatia. Daca cu cei de la DC, aceasta lupta la distanta este castigata de mult, iar cei de la Fox sunt deja istorie, nu este aceeasi situatie si cu Sony. Am putut vedea anul trecut cum Venom, un film la prima vedere fara mari asteptari, reuseste sa adune aproape 1 miliard de dolari incasari. Inceputul acestui univers este promitator, iar dupa reintoarcerea titularului de drept, lucrurile o sa prinda mai mult sens. Ca si inamici, aici exista foarte multe variante viabile, unele deja cunoscute, cum este Dr Octopus sau Green Goblin sau alti inamici, cum ar fi Lizard, Rhino, Chameleon sau Electro. O situatie ceva mai interesanta ar fi ca Daredevil sau Punisher sa poata aparea in viitoarele filme Sony, insa situatia lor este ceva mai complicata. Din moment ce Tom Hardy si Jared Leto sunt deja in aceste filme si au parte de momentele lor, ramane doar momentul in care aceste productii se vor uni cumva. 5-6 productii Spider-Man sunt deja in discutie, printre care si un serial . Ramane de vazut cand va fi introdus Miles Morales, Spider-Verse sau intr-un final, Sinister Six. Un lucru este sigur, sunt numeroase situatii din comics-uri care nu au fost dezvoltate pana acum si ar merita in urma acestei situatii.

4. Spider-Verse si Sinister Six

Sinister Six este un moment la care toti fanii Spider-Man viseaza de foarte mult timp. Iar Spider-Verse a devenit o certitudine dupa filmul de anul trecut. Aceste 2 situatii ar trebui introduse de Sony in viitor, mai ales ca lucrurile pot incepe in orice moment si fara influenta celor de la Disney. Intr-un fel, aceasta situatie pare favorabila lui Spider-Man si pentru dezvoltarea lui in viitor, insa are si cateva minusuri. Lucrurile se vor rezuma strict la Peter Parker, prietenii lui si cu cine lupta, iar alti membri Avengers sau chiar X-Men raman imposibil de introdus. Totusi, un film cu Tobey Maguire, Andrew Garfield si Tom Holland, toti in rolul lui Spider-Man, este ceva ce nu am mai vazut intr-un film pana acum. Probabil, ca va trece o perioada buna timp pana cand o sa vedem un astfel de film, insa ar merita asteptarea. Un film Spider-Verse este momentul perfect pentru a-l introduce pe Miles Morales, un personaj ce a prins destul de bine in ultima perioada, dar nu numai el. L-am putut vedea atat in jocul lansat in 2018, cat si in filmul Into the Spider-Verse. De asemenea, Sinister Six ramane un alt moment important ce merita dezvoltat in viitor, probabil inainte de un film Spider-Verse. Toate aceste momente ar trebui sa fie garantia celor de la Sony, in schimbul plecarii lui Spider-Man din MCU.

5. Serial Spider-Man

Pe Spider-Man l-am putut vedea in numeroase filme, fie ca vorbim de cele din MCU sau cele cu el singur, acesta a intampinat tot felul de situatii pe care deja le cunoastem. Insa, un serial poate fi acel lucru nou adus personajului. Se zvoneste ca Phil Lord si Chritopher Miller, creatorii filmului Spider-Man: Into the Spider-Man, ar lucra deja la un astfel de serial, insa mai multe detalii nu se cunosc momentan. Foarte probabil Miles Morales si-ar putea face aparitia intr-o astfel de productie, desi mai exista si alte variante. Odata cu Into the Spider-Verse, s-au deschis foarte multe posibilitati pentru personajul Spider-Man, de la Spider-Man 2099, Spider-Man Noir sau Spider-Gwen, toate aceste personaje pot aparea oricand si sa fie intelese de catre toata lumea.
Este o perioada in care Disney anunta numeroase seriale gigantice, cu bugete record si cu personaje extrem de variate. Un serial de 6-8 episoade cu Peter Parker in rol principal, este probabil un lucru la care foarte multa viseaza, mai ales daca ne referim la acel serial TAS, aparut in 1994. Acolo l-am putut vedea pe Spider-Man intr-o abordare extrem de libera si exact asa cum este personajul in comics-uri. Apoi, in serialul Spectacular Spider-Man timp de 2 sezoane am putut vedea aceeasi abordare, cu aproape toti inamicii prezenti. Ca si in cazul actual, Disney si Sony nu s-au inteles pentru continuarea serialului si totul s-a oprit cu sezonul 2. In momentul de fata, lucrurile par ceva mai simple, Tom Holland este alegerea perfecta pentru rol, chiar daca continuare cu Sony este diferita fata de cea in MCU. 

Pentru orice fan al filmelor cu super-eroi, aceste vremuri sunt destul de ciudate. DC porneste pe un drum neinspirat si incearca sa se regaseasca cu alte personaje, X-Men si Fantastic Four ajung la Disney, insa abia dupa 2022 este posibil sa ii vedem din nou pe acestia, iar Spider-Man ajunge din nou intr-o situatie complicata pentru toata lumea. De aceea, primul sezon din The Boys poate sa fie alternativa perfecta in aceasta perioada plina de incertitudini. Cat despre viitorul in MCU, lucrurile par oarecum destul de statice pentru urmatorii 2, fara vreun nou film Avengers sau ceva de genul. Intr-adevar, sunt numeroase productii, in special la capitolul seriale, cei de la Disney se vor axa foarte mult in viitori ani. Poate ca aparitia acestei platforme Disney+ ar fi generat un interes mai mare pentru Spider-Man, in special cei care au aparut in Into the Spider-Verse. Asa cum Ms Marvel are parte un serial, asa si Spider-Gwen sau Miles Morales puteau sa aiba parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *