Filmele lunii mai

Aprilie a fost luna dedicata filmelor cu super-eroi, inceputa cu Shazam si in cele din urma terminata cu Avengers: Endgame. In rest, foarte putine filme au avut o data de lansare in aceasta luna, iar explicatia este destul de simpla. Hellboy a fost o dezamagire, in schimb Pet Sematary este un film ceva mai reusit. Universul Conjuring se mareste cu un film, The Curse of La Llorona, si cam acestea ar fi filmele lunii aprilie. Din acest punct de vedere, Avengers: Endgame si Shazam sunt filmele cele mai populare ale lunii si cel mai probabil ale intregului an. Nu putem sa nu adaugam si Game of Thrones, chiar daca este vorba de un serial, este cel mai vizionat serial al momentului.
Luna mai se anunta ceva mai interesanta, daca o privim din cu totul alta privinta. In total, sunt 5 filme pe care sigur nu trebuie sa le ratezi. Intr-adevar, poate ca mai sunt si alte filme ce apar in aceasta luna, cum ar fi “The Hustle”, cu Anne Hathaway si Rebel Wilson in rolurile principale, sau “Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile”, cu Zack Efron in rolul lui Ted Bundy, un celebru criminal american al anilor 60′-70′. Premise sunt destule, asa incat aceste filme trebuie sa se ridice la nivelul asteptat. Sunt destule cazuri in care filme ce se anuntau adevarate succese in box-office, sa esueze lamentabil, cum s-a intamplat recent cu Solo: A Star Wars Story sau Justice League. Dintre toate aceste filme, Godzilla are destule sanse sa esueze, avand in vedere marketingul excesiv din ultima vreme si numeroasele efecte speciale folosite. Insa, este o simpla presusupunere care nu trebuie sa fie neaparat adevarata.

Brightburn(10 mai)

Daca ar fi caracterizam acest film inainte de lansare, Brightburn este cel mai promitator si neasteptat film al lunii. Poate ca are o durata ceva mai mica, 90 de minute, dar in acelasi timp, A Quiet Place s-a dovedit un succes real, avand exact aceeasi durata. Pentru un film horror, durata este destul de importanta, la fel de mult precum continutul, iar exemplul cel mai elocvent este Conjuring 2, cu o durata de 2 ore si 14 minute. James Gunn, regizorul filmelor Guardians of the Galaxy, este unul din producatorii acestui film, lucru sugerat in fiecare trailer de pana acum. Este clar ca numele James Gunn este folosit ca o strategie de marketing si este posibil sa fie una favorabila filmului.

John Wick: Parabellum(17 mai)

Este unul din filmele cele mai asteptate ale anului si in acelasi timp sfarsitul unei trilogii extrem de bine realizate. John Wick s-a dovedit o schimbare radicala pentru filmele de actiune, iar Keanu Reaves isi joaca perfect acest rol. Ne asteptam ca si acest film John Wick sa combine lucrurile pozitive din primele 2 filme, foarte multa actiune, o lume a asasinilor din ce in ce mai dezvoltata, cat si peste 100 de victime ale lui John Wick. Este un film de vazut special la cinema, il putem considera un “popcorn movie”, la care sigur nu te vei plictisi deloc. Aceasta trilogie John Wick o putem compara cu primele 3 filme Die Hard, filme ce au fost extrem de populare in anii 90′.

Aladdin(24 mai)

Aladdin intra in categoria filmelor Disney ce vor primi o noua interpretare in acest an, dupa The Lion King si Dumbo. Avand in vedere tehnologia avansanta din zilele noastre, era de asteptat ca majoritatea filmelor din trecut, sa aiba parte de o noua interpretare adecvata acestor timpuri. De cele mai multe ori, se pierde din farmecul filmelor originale, unele persoanaje dispar si apar altele, iar rezultatul nu este preferat de catre fani. Din trailer, il putem observa pe Will Smith in rolul lui Genie, sau mai bine zis, pe Will Smith albastru. Nu pare cea mai potrivita alegere pentru acet rol, insa nu el este personajul central al filmului. Este un remake al filmului Aladdin din 1992, asa ce ne asteptam la un film de familie, in special pentru copii.

Godzilla: King of the Monsters(31 mai)

Exista un trend pornit odata cu MCU, in care cele mai mari studiouri creeaza universuri de filme. Universul filmelor Conjuring, DCEU, Harry Potter, Lord of the Rings sunt cateva din aceste colectii de filme ce continua sa lanseze filme sau chiar seriale. Dupa primul film Godzilla(2014) si Kong: Skull Island(2017), acest nou film Gozilla se presupune a fi o pregatire pentru un alt film ce va aparea in 2020, Godzilla vs Kong. Un fel de Civil War sau Batman vs Superman, intre cei mai populari monstrii din industria filmelor. Cat despre film, ne putem da seama ca este una din numeroasele productii ce necesita foarte mult CGI si care trebuie vazuta pe un ecran cat mai mare.

Rocketman(31 mai)

Dupa succesul Bohemian Rhapsody, in care Rami Malek a castigat premiul Oscar pentru interpretarea lui Freddie Mercury, vine randul unui alt cantaret legendar sa primeasca un film, Elton John. Taron Edgerton il interpreteaza pe Elton in acest film ce ii urmareste viata acestuia, inca de la inceputurile carierei. Dexter Fletcher este regizorul filmului, dupa ce a regizat si o parte din Bohemian Rhapsody. Un lucru interesant pe care acest film il aduce in prim plan este ca vocea lui Taron Edgerton este folosita in melodii si nu a lui Elton John. Totusi, in Bohemian Rhapsody, era aproape imposibil ca cineva sa ii copieze atat vocea, cat si infatisare lui Freddie Mercury. In cazul lui Elton, lucrurile par ceva mai simple si ne asteptam la un nou film biografic foarte bun si spectaculos.
Sunt 5 filme destul de asteptate pentru aceasta perioada de dupa Avengers: Endgame, cu incasari de peste 2 miliarde de dolari si care continua sa creasca in fiecare zi. Godzilla este cel mai probabil filmul care sa poata sa aiba un succes in box-office, asa cum John Wick si Aladdin este posibil sa aiba. Intr-adevar, aceste filme nu pot sa aiba succesul filmelor Avengers sau chiar a filmului Aquaman, insa luna mai este o perioada destul de buna pentru filme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *