Aquaman: Origini

Aquaman este cel mai nou erou DC care primeste propriul sau film. Jason Momoa il interpreteaza pe Arthur Curry in filmul ce se va lansa in data de 21 Decembrie. In regia lui James Wan, Aquaman este primul film care urmareste originile lui Arthur Curry, ale Atlantis-ului. In universul filmelor DC, Aquaman a aparut de 2 ori in: “Batman v Superman” si esecul “Justice League”. Apare pentru prima oara in comics-uri in 1941 in More Fun Comics #73. Este unul dintre cele mai vechi caractere din toata istoria DC, impreuna cu Batman, care apare in 1939 si Superman, cel mai popular caracter si totodata, primul, in anul 1938. Mai sunt, si alte caractere care apar cu ceva ani in urma, insa nu asa de populare si fara o istorie asa de bogata. Este unul din membrii fondatori al Justice League, impreuna cu Batman, Superman, Flash, Wonder Woman si Martian Mannhunter. Ulterior, Cyborg se alatura in detrimentul lui Martian Manhunter.
Inainte ca acesta sa fie nascut, Atlanta, regina Atlantis-ului salveaza un pescar dintr-o furtuna ucigatoare, acest om, pe numele sau, Tomas Curry. Acesta s-a indragostit de Atlanta. Cand a descoperit ca este gravida, aceasta a cerut sa plece sa fie alaturi de tatal copilului. Alungata de pe tron, la intoarcere a fost obligata sa se casatoreasca, luand nastere fratele vitreg al lui Arthur, Orm( Ocean Master) cel care ajunge sa fie Regele Atalntis-ului. In timpul cresterii, Arthur Curry isi descopera toate abilitatile, cum ar fi comunicarea cu animalele acvatice, puterea de a respira sub apa, viteza incredibila de a inota. Devine astfel, un protector al oceanelor. Ne este prezentat si in Justice League, cum salveaza un om din apa.
Daca in comics-uri arata mult mai diferit, fiind blond si mult mai diferit fata de cum arata Jason Momoa, in aceasta noua versiune, Aquaman a avut parte de o imbunatatire vizibila. Zack Snyder, regizorul BVS si Justice League, este cel care l-a ales pe Momoa in rolul lui Aquaman. Si trebuie sa recunoastem ca arata foarte bine. Mult mai aproape de Aquaman din comics-uri, arata Orm, fratele lui Arthur.

Ca si principal inamic, il regasim pe Black Manta. Aparut prima oara in septembrie 1967, este unul dintre cei mai importanti inamici din intreg DC Universe. Joker, Reverse Flash, Lex Luthor, Sinestro, Cheetah, Malcom Merlyn sunt principalii inamici ai membrilor Justice League. Ca si comparatie, Black Manta este precum Joker pentru Batman. Are o istorie destul de indelungata si este de asteptat o prestatie pe masura in noul film ” Aquaman”. Desi se cunoaste de ceva vreme, Ocean Master este personajul negativ, exista ceva planuri pentru Black Manta in filmele viitoare.
Ca orice alt caracter important DC exista si o parte feminina. Mera, cunoscuta in comics-uri drept Regina Atlantisului, in special dupa ce Arthur devine rege, debuteaza in anul 1963 in Aquaman #11. Are o scurta aparitie si in Justice League insa, va avea un rol mult mai mare in Aquaman. Are aproape aceleasi puteri precum Arthur, viteza, abilitate de a vorbi cu animalele acvatice, putere foarte dezvoltata.

Ramane de vazut cum va fi noua incercare a celor de la DC, mai ales prin Aquaman, care se anunta un succes in box-office. Urmeaza, in 2019, Shazam, ce se va lansa in aprilie, inainte de Avengers. Urmand, in 2020, Birds of Prey si Wonder Woman. O lista destul de subtire, insa se incearca sa se uite din esecurile cu Justice League si Suicide Squad. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *